Отборът на Вердер Бремен се спаси от изпадане от Бундеслигата и изпрати тима на Айнтрахт Франкфурт към баражите.

Двата състава се изправиха в директен сблъсък за оставане в елита на немското първенство в последния 34-и кръг.

Вердер победи с 1:0 с късен гол на Папи Джилободжи в 88-ата минута. Със спечелените 3 точки Вердер натрупа 38 в актива си и се изкачи до 13-ото място в крайното класиране, а Айнтрахт Франкфурт зае 16-ата позиция с 36 точки и последва Щутгарт и Хановер към Втора Бундеслига.

Усилията на домакините до финалните минути така и не даваха резултат, въпреки няколкото възможности за попадение. Още в 19-ата минута Клеменс Фриц опита изстрел от далечно разстояние, но защитник на Айнтрахт се намеси навреме.

Стражът на Вердер Феликс Вайдвалд пък спаси вратата си две минути по-късно след удар на Анис Бен Хатира.

Отличен удар на Златко Юзунович пък мина край вратата на гостите в 32-ата минута и пак той опита мерника си в 63-ата минута, но без успех.

В последните минути натискът на домакините се увеличи, като в 81-ата минута Йозкан Йълдъръм овладя след добър пас и стреля, но неточно. Седем минути по-късно обаче, в 88-ата дойде моментът на триумф на Вердер Бремен.

Сенегалецът Папи Джилободжи получи топката в наказателното поле, реагира бързо и стреля във вратата на съперника за спасителното 1:0 за домакините, което запази мястото им в Бундеслигата и за догодина, а Айнтрахт Франкфурт ще трябва да мине през баражите срещу за оставане в елита, където ще срещне Нюрнберг.