Борусия Дортмнуд не сгреши срещу Вердер Бремен и с успех 3:1 като гост в 11-я кръг на Бундеслигата намали на 5 точки изоставането си от Байерн Мюнхен, който държи първото място. Борусия вече е с 26 точки, на 5 от лидера Байерн, който снощи направи първото си реми за сезона – 0:0 с Айнтрахт Фанкфурт.

Марко Ройс поведе тима от Дортмунд с 2 гола, реализирайки в 9-ата и 72-ата минута, а Хенрк Мхитарян вкара в 44-ата. За домакините от Вердер точен бе Антони Уджа.

Тодор Неделев остана резерва за Майнц при равенството 3:3 като гости на Аугсбург.

Шалке 04 направи хикс 1:1 с Инголщад, а Кьолн и Хофенхайм завършиха 0:0.

Борусия Мьонхенгладбах разби Херта Берлин като гост с 4:1.

В Бремен отборът на Борусия Дортмунд тръгна мощно, именно с мисълта да стопи поне малко разликата с първия в класирането в Германия Байерн Мюнхен. Марко Ройс даде преднина на гостите още в 9-ата минута, след като стигна до една отбита топка и реализира за 1:0. В средата на полувремето Хенрик Мхитарян затрудни вратаря на домакините с удар близо до лявата греда.

Тимът на Вердер Бремен стигна до добра възможност в 32-ата минута, благодарение на Флориан Грилич, който получи чудесен пас и стреля, но ударът му бе отразен от стража на Борусия Роман Бюрки.

Пак в 32-ата Вердер успя да изравни, след точен изстрел от близко разстояние на Антони Уджа, а само три по-късно домакините имаха нов шанс, но удар с глава на Златко Юзунович мина край дясната греда.

Воденият от Томас Тухел тим обаче върна преднината си в самия край на полувремето. В 44-ата минута Матс Хумелс намери с перфектен пас Хенрик Мхитарян и той вкара с глава за 2:1 в полза на Борусия.

След почивката гостите имаша още възможности за гол, като на три пъти Пиер-Емерик Обамеянг не успя да се разпише. Първо в 48-ата минути голмайсторът на Борусия можете да отбележи, но вратарят на Вердер Феликс Файдвалд спаси. Три минути по-късно пак Обамеянг пропусна нов шанс, а в 72-ата, точно преди втория гол на Марко Ройс, удар на габонския национал бе блокиран.

Секунди след това Марко Ройс оформи крайното 3: 1 за Борусия Дортмунд след пас от Хенрик Мхитарян. Това бе трети пореден успех за тима в Бундеслигата, а Вердер Бремен остава на 14-о място с 10 точки до момента.

С Тодор Неделев на резервната скамейка Майнц 05 поведе с 2:0 на домакините от Аугсбург, после допусна обрат до 2:3 и в крайна сметка измъкна хикс 3:3 с гол в третата минута на добавеното време.

И трите гола за Майнц бяха дело на Японеца Йошинори Муто, който вкара в 18-ата, 30-ата и 93-ата минута.

В 42-ата минута Пол Верхаг намали за Аугсбург от дузпа, а в 50-ата Коо Жа-Чеол остави безпомощен вратаря ва Майнц за 2:2. Десет минути преди края Раул Бобадиля накара домакините да помечтаят за втората си победа в Бундеслигата с трети гол, но в третата минута на добавеното време Муто вкара за 3:3 с брилянтен изстрел и донесе 13-ата точка за Майнц, който държи 13-ата позиция. Аугсбург остава на последно място с едва 6 точки от една победа, три равенства и 7 загуби до момента. 

Кьолн и Хофенхайм не успяха да си вкарат гол, завършвайки 0:0. Кьолн е девети с 15 точки, а Хофенхайм е 16-и със 7 точки до тук.

Отборът на Шалке 04 направи 1:1 като гост на Инголщат в този 11-и кръг и заема третото място във временното класиране с 20 точки, а Инголщат е осми с 15 точки до момента, прекъсвайки серия от две поредни поражения. Тобиас Левелс изведе гостите напред в 39-ата минута, а в 77-ата Лерой Сане донесе точката за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах нямаше проблеми при гостуването си на Херта и победи с 4:1. Домакините в тази среща държат четвъртото място в Бундеслигата с 18 точки, а Херта е на шесто място със 17 точки.

Мьонхенгладбах поведе с 3:0 до 54-ата минута с попадения на Оскар Вент в 26-ата минута, Рафаел – две по-късно и Гранит Хака в 54-ата от дузпа.

В 81-ата пак от дузпа Александър Баумьохан намали на 1:3, а в 91-ата Хаварт Нордвейт оформи крайното 4:1 за Борусия.