Шалке може да се раздели с мениджъра на клуба Хорст Хелдт още през тази седмица. Договорът на Хелдт изтича през 2016, но босовете на Шалке са взели решение да сложат край на ерата Хелдт и да привлекат на негово място мениджъра на Майнц Кристиан Хайдел. Поради тази причина Хелдт е оставен извън всякакви планове за бъдещето на клуба, а самият той намекна, че раздялата може да дойде скоро.

"За себе си взех решение как ще продължи всичко - клубът може би също. Още през тази седмица ще седна с Клеменс Тьонис (шеф на Надзорния съвет). След това ще бъде обявено решение."

И докато раздялата изглежда сигурно, то идването на Хайдел в Шалке не е никак сигурно. "Главата му казва Шалке, сърцето му казва Майнц", сподели пред "Билд" приятел на Хайдел.

Фенове и ръководство на Майнц ще опитат всичко възможно, за да задържат Хайдел, който се счита за ключовия компонент за развитието на Майнц.

Заради това още тази вечер в клуба ще има събрание на ръководството, на което основната тема ще бъде бъдещето на Хайдел, чийто договор е до 2017. Най-вероятният вариант изглежда Хайдел да остане в Майнц поне за момента и сам да намери свой наследник, който постепенно да поеме неговата роля.