Борусия Дортмунд завърши един от най-добрите сезони в историята си с равенство и втора позиция в Бундеслигата. Тимът, воден от треньора Томас Тухел направи 2:2 с Кьолн в последния, 34-и кръг на немското първенство и натрупа 78 точки, с 10 по-малко от шампиона Байерн Мюнхен.

Борусия обаче приключи сезона с 82 реализирани гола, с два повече от шампиона Байерн, а това е техен рекорд в Бундеслигата.

Съставът на Кьолн пък завърши на девета позиция с 43 точки в актива си.

Домакините поведоха още в 11-ата минута с гол на Гонзало Кастро, който получи от Марсел Шмелцер и с отличен удар от далеч реализира на 1:0.

Тимът на Кьолн обаче не бе в настроение да се предаде рано и в 27-ата минута Марсел Ризе се озова в добра позиция и преодоля Роман Бюрки за 1:1.

Марко Ройс пропусна изгоден шанс за Борусия за ново попадение в 34-ата минтуа, а в края на полувремето гостите шокираха „черно-жълтите“ с втори гол. Бившият играч на Борусия Милош Йоич даде преднина на Кьол в 43-ата минута.

След почивката домакините направиха всичко възможно да се спасят от поражението и в 75-ата минута Марко Ройс донесе точката за Дортмунд с перфектно изпълнен пряк свободен удар за крайното 2:2.