Немският шампион Байерн победи Хамбургер с 2:1 като гост в мач от 18-я кръг на Бундеслигата. Това бе първи мач след подновяването на шампионата в Германия. Байерн вече има 49 точки начело във временното класиране с 11 повече от втория Борусия Дортмунд, който е с мач по-малко.

Тимът на Хамбургер оказа сериозен отпор на по-класния си съперник, но остава на 10-о място в подреждането с 22 точки, като за отбора това е втора поредна загуба и в общо четвърти двубой не успява да запише победа.

Байерн поведе в 37-ата минута след точно изпълнена дузпа от Робърт Левандовски, който отбеляза и двете попадения за гостите и натрупа 17 гола в актива си в Бундеслигата. Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу Томас Мюлер, а Левандовски я превърна в гол за шампионите.

Преди това в 22-ата минута Денис Дайкмайер от Хабургер получи удобен пас на границата на наказателното поле на Байерн и стрела на сантиметри от лявата греда.

Домакините обаче не бяха готови да се предадат и усилията им за изравняване дадоха резултат в 53-ата минута. Чаби Алонсо си отбеляза автогол в опит да предотврати опасен шут на Пиер-Мишел Ласога. 24-годишнията нападател опита да засече топката след центиране, а голът бе записан на Алонсо.

Байерн все пак успя да си върне преднината в 61-ата минута, когато отново Робърт Левандовски се разписа. Само 4 минути по-късно Давид Алаба уцели гредата, след чудесен удар от дистанция, а в 80-ата Тиаго Алкантара също бе близо до попадение, но пропусна.

Във втората минута на добавеното време Хамбургер се размина на косъм от изравняване, след като Михаел Грегорич стреля доста прецизно от около 25 метра, но така и не успя да порази вратата пазена от Мануел Нойер и Байерн се поздрави с успеха.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS