Отборът на Шалке взе глътка въздух в борбата си за оцеляване в Бундеслигата. Това стана за сметка на домакините от Хановер, които записаха поредно поражение и се запътиха със страшна сила към изпадането. 

"Кралскосините" надделяха трудно с 1:0, но това им беше напълно достатъчно да сложат край на серията от четири поредни загуби и общо осем мача без успех. Така Хууб Стевенс даде нов тласък на отбора и сянката на изпадането не е така сериозно надвиснала. 

В големия герой за гостите от Гелзенкирхен се превърна младият Суат Сердар. Той наниза единственото попадение малко преди почивката, а усилията на домакините да го върнат така и не даде резултат и те записаха шеста поредна загуба, което на практика предопределя съдбата им. 

Мачът започна равностойно, като Бреел Емболо и Себастиан Руди не можаха да оползотворят шансовете за гостите, а Хендрик Вейдандт пропусна за домакините. Именно Вейдандт изпусна най-добрия шанс в началото, когато от близка дистанция в 19-та минута не успя да преодолее вратаря Александър Нубел. 

Постепенно гостите наложиха надмощие и имаха няколко хубави ситуации, но Бенжамен Стамбули и Бреел Емболо не успяха да се възползват от тях. Така се стигна до 39-та минута, когато при една бърза атака Стамбули намери с перфектен пас в наказателното поле Суат Сердар и той с прострелен диагонален изстрел направи 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея домакините тръгнаха мощно напред в търсене на обрата. Николай Мюлер и Линтън Майна направиха страхотни пропуски за тях, но най-големият от тях дойде четвърт час преди края. 

Тогава Флорeнт Муслия направи перфектен пробив в наказателното поле и си извоюва позиция за стрелба, но топката не можа да намери очертанията на вратата от изгодната позиция. Така статуквото се запази непроменено. 

До края на мача домакините натискаха, гостите се отбраняваха, но в крайна сметка повече попадения нямаше. Така Шалке измъкна ценните три точки в това дерби на дъното и има вече 26 в актива си, с 6 повече от последния под чертата Щутгарт. Хановер е на дъното с 14 точки и трябва да започне да мисли за живота във Втора Бундеслига.