Младата суперзвезда Кай Хаверц донесе победата с 3:2 за своя Байер Леверкузен при гостуването на слабака Хановер 96 в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата.

„Аспирините” бяха на път да изгубят ценни точки при положение, че до 30-ата минута на двубоя вече водеха с 2:0 след голове на Кевин Фоланд и по нищо не личеше, че следва драма.

През втората част обаче Хановер стигна до равенство и само победният гол на Хаверц в 87-ата минута донесе трите точки за Байерн, който по този начин запази петата позиция в класирането.

Под обилния снеговалеж в Хановер Фоланд откри в 13-ата минута, когато бе на точното място и от няколко метра вкара в опразнената врата. В 28-ата минута Фоланд получи прекрасен пас от Юлиан Бранд и останал очи в очи с вратаря на съперника успя да го преодолее с копване за 2:0.

Нападателят имаше шансове дори и да направи хеттрик. Все пак почивката дойде при 2:0 за гостите, а след нея Хановер се хвърли в атака в опит да се добере евентуално до ценна точка. Жонатас върна един гол в 51-ата минута, когато засече класно с глава центриране отляво на Генки Харагучи.

Изравняването пък дойде в 73-ата минута, когато след центриране от фаул, Хендрик Вейданд игра с глава. Лукас Храдецки изби, но топката се отби в краката на Мичел Вайзер и влетя в собствената му врата.

Моментално Байер се насочи към действия в предни позиции и в 87-ата минута Хаверц завърши прекрасно с глава меко центриране на Бранд.

В добавеното време Карим Белараби вкара и четвърти гол, но след дълги размисли съдията Сьорен Щоркс го отмени заради засада след намесата на VAR.

В класирането Байер е пети с 42 точки, на 4 зад третия и четвъртия съответно РБ Лайпциг и Борусия Мьонхенгладбах. Хановер е предпоследен с 14 точки, на 5 зад отбора на Щутгарт.