Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге се закани да отговори подобаващо на привържениците, които за малко можеха да провалят мача срещу Хофенхайм (6:0) от 24-ия кръг на Бундеслигата. По време на срещата агитката на „баварците“ издигна транспаранти с обиди по адрес на президента на домакините Дитмар Хоп, което доведе до прекъсването на два пъти на двубоя. В края футболистите все пак се върнаха на терена, но само за да дочакат изтичането на 90-те минути.

“Срамувам се и в същото време искам да поднеса извиненията си на г-н Хоп. Нищо не ни оправдава. Видяхме най-грозното лице на Байерн, а и всичко това се излъчваше на живо. Ще реагираме остро и на виновниците със сигурност ще им бъде потърсена сметка“, заяви Румениге.

„Позволихме им твърде много. Дошло е време да преосмислим нещата. Трябва да сторим всичко необходимо, за да се справим с този проблем. Тези хора няма място на стадионите. Ще вземем сурови мерки”, каза още шефът на Байерн пред „Sky“.

Босът на Хофенхайм е мразен от ултрасите в Германия, а наскоро заради обиди към него Германският футболен съюз наложи тежки санкции и на привърженици на Борусия Дортмунд.