В дерби от 19-ия кръг на Бундеслигата РБ Лайпциг победи Байер Леверкузен с 1:0. В 51-ата минута на мача Нкунку с отличен удар откри резултата, а това се оказа и победния гол в мача. След този успех тимът от Лайпциг е на 7 точки от лидера Байерн с актив от 38. "Аспирините" са 4-ти с 32 точки.

В 4-ата минута домакините организираха добра атака, но ударът на Нкунку не намери целта, след като топката мина встрани от вратата. РБ Лайпциг вкара топката в мрежата на "аспирините" в 13-ата минута чрез Сабитцер, но попадението не беше зачетено поради засада. Три минути по-късно Вирц опита да реализира, но Гулаши, който записа своя мач №150 за клуба спаси отбора си от попадение.

В 29-ата минута домакините получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но Анхелиньо спечели само корнер, а след изпълнението му не последва опасност за Храдецки. Футболистите на двата тима си спретнаха лек скандал в края на първата част като се сбутаха на терена, но в крайна сметка всичко се размина без картони.

РБ Лайпциг откри резултата в 51-ата минута на мача, след като Нкунку се възползва от грешка в отбраната на гостите и с перфектен удар матира Храдецки, за да изведе отбора си напред в резултата. Домакините пропуснаха да реализират втори гол, след като в 62-ата минута топката нацели гредата след удар на Сьорлот. Две минути по-късно Белараби стреля неточно при опасна аката за Леверкузен.

В 88-ата минута гостите опитаха да изравнят резултата, но имаше Белараби беше в положение на засада. Табсоба също пробва мерника си в края на двубоя, но Гулаши спаси удара. В последната минута от даденото от съдията продължение РБ Лайпциг получи правото да изпълни пряк свободен удар, но Сабитцер нацели напречната греда. Така в крайна сметка резултатът се запази 1:0.

РБ Лайпциг - Леверкузен 1:0
голмайстор: 1:0 Нкунку (51)

Ето и съставите на двата отбора:

РБ Лайпциг: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Адамс, Мукиеле, Сабитцер, Кампъл, Анхелиньо, Нкунку, Олмо, Сьорлот

Леверкузен: Храдецки, Вендел, Та, Тапсоба, Синкгравен, Арангис, Демирбай, Вирц, Диаби, Фосу-Менса, Бейли