Андре Хаан откри за Аугсбург при гостуването на Борусия Дортмунд в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата, а малко по-късно Ерлинг Холанд от домакините пропусна дузпа. Томас Дилейни обаче изравни с глава в 26-ата минута, след като засече центриране на Марко Ройс.

През второто полувреме Борусия стигна до победата с гол на Джейдън Санчо и автогол на Феликс Удуокай от гостите. По този начин Борусия прекъсна серията си от четири мача без победа и събра 32 точки, колкото имат Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах и Волфсбург.

Намиращият се на последното 18-о място Шалке 04 завърши 1:1 с Вердер като гост и увеличи актива си на 8 точки. Домакините от Бремен можеха и да спечелят, но им беше отменен гол с ВАР в добавеното време. Омар Маскарел откри резултата за Кралскосините в 38-ата минута, а Кевин Мьовалд изравни 13 минути преди края. Българският футболист Илия Груев-младши остана на резервната скамейка за Вердер.

Айнтрахт Франкфурт отнесе с 3:1 Херта и събра 33 точки, с които е на 3-о място към момента. "Червено-черните" направиха бърз обрат след 0:0 на почивката и 1:0 за гостите в 66-ата минута чрез Кшищоф Пьонтек.

Андре Силва на два пъти - в 67-ата и в 90-ата от дузпа, както и гол на Мартин Хинтерегер между тях в 84-та минута вгорчиха завръщането на Пал Дардай на треньорския пост в Берлин.