Отборът на Ред Бул Лайпциг продължава с перфектните изяви от началото на сезона, след като победи Айнтрахт с 2:1 в домакински мач от втория кръг на Бундеслигата. Головете за "биковете" бяха дело на Тимо Вернер и Юсуф Поулсен, а нападателят на Айнтрахт Гонсало Пасиенсия оформи крайния резултат.

Спряганият за Левски краен бранител, Талеб Тауата бе изваден от групата за мача, а причината според немските медии е трансфер, въпреки че все още не е ясно къде точно ще премине израелският национал.

Двбуоят започна агресивно и още в 6-ата минута Филип Костич успя да навлезе в наказателното поле, като му остана единствено да преодолее вратаря, но ударът му премина встрани от вратата. 

В 10-ата минута бе отсъден ъглов удар за Лайпциг. Пред нападателя на „биковете” Тимо Вернер се откри огромно свободно пространство и той не се поколеба да нанесе страхотен удар, който намери долния ляв ъгъл.

В началото на второто полувреме отново Тимо Вернер имаше времето и пространството в наказателното поле да нанесе удар, но той бе брилянтно спасен от вратаря Кевин Трап.

В 80-ата минута Юсуф Поулсен реализира за Лайпциг, демонстрирайки перфектна техника. Нападателят преодоля вратаря и шутира ниско от движение от границата на наказателното поле.

В последната минута от редовното време Гонсало Пасиенсия реализира почетно попадение за „орлите”. Португалецът отправи брилянтен удар в дясната част на вратата, след като бе изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Тимъти Чандлър.

Така Лайпциг е с максимален брой точки от първите два кръга в Бундеслигата и се намира на трето място в класирането, докато Айнтрахт е десети с актив от 3 точки.