Хамбургер продължава да оставя зад гърба си лошите спомени от последните години с представянето си от началото на сезона в Бундеслигата. Северняците записаха втора поредна победа от началото на кампанията в Германия. 

В тяхна жертва се превърна Кьолн, като "козлите" отстъпиха с 1:3 на своя стадион. При това гостите играха повече от половин час с човек по-малко и макар да потрепериха леко в края, изковаха успеха си. 

Мачът започна равностойно, а при на практика първата си сериозна опасност Хамбургер откри резултата. В 28-та минута след едно центриране от корнер се стигна до поредица карамболи в наказателното поле и там Андре Хан от границата му с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря откри резултата. 

Леонардо Бетанкур не успя да изравни за Кьолн малко след това, а вторият съкрушителен удар на гостите дойде почти светкавично. В 34-та минута Джан-Лука Валдшмит пусна хубав извеждащ пас към Боби Ууд зад защитата и той с хубав удар направи 2:0. 

До почивката "козлите" изпуснаха още една чиста възможност, като Йонас Хектор тресна гредата. В крайна сметка полувремето приключи с два чисти гола аванс за Хамбургер и това статукво се запази почти до края на мача. 

Кьолн имаше доста чисти ситуации след подновяването на играта, а задачата уж изглеждаше по-лека за домакините след изгонването на Мергим Маврай за втори жълт картон в 59-та минута. Но това се оказа подвеждащо. 

Северняците отблъскваха всички атаки на противника, а напечените минути дойдоха в продължението, което беше 13 минути заради контузията на съдията Феликс Брих през второто полувреме и смяната му. 

В 97-та минута Кьолн намали, след като Джон Кордоба малко случайно изведе Фредерик Сьоренден и той с хубав прехвърлящ удар направи 1:2. Но надеждите на "козлите" умряха много бързо. 

В десетата минута на продължението Албин Екдал намери добре Люис Холтби и бившият германски национал на празна врата просто нямаше как да пропусне - 3:1 за Хамбургер и пълен актив за отбора след първите два кръга на новия сезон в Бундеслигата. Кьолн пък е на обратния полюс, като все още няма точка през кампанията.