Борусия Дортмунд записа шеста победа от седем мача този сезон в Бундеслигата и все още няма загуба. Тимът от Дортмунд победи като гост Аугсбург с 2:1 в 7-ия кръг на немския шампионат и вече има 19 точки, с 5 повече от втория Хофенфайм и на 6 от третия Байерн Мюнхен, които обаче са с мач по-малко.

Отборът на Аугсбург пък заема петата позиция с 11 точки в актива си.

За гостите се разписаха Андрий Армоленко и Шинджи Кагава, а Пиер-Емерик Обамеянг пропусна дузпа. Бразилецът Каиуби пък бе точен за Аугсбург.

Футболистите на Борусия Дортмунд поведоха още в 4-ата минута с гол на Ярмоленко, който вкара фантастично попадение с пета за 1:0.

Домакините успяха да изравнят в 11-ата чрез Каиуби, който засече центриране от Филип Макс. Малко по-късно Обамеянг бе близо до нов гол за Борусия, но вратарят на Аугсбуг се справи, а в 23-ата Шинджи Кагава реализира страхотно попадение след асистенция на Андрий Ярмоленко и гостите поведоха с 2:1.

Пиер-Емерик Обамеянг така и не успя да се разпише за състава от Дортмнуд в този двубой, а в 80-ата минута пропусна и дузпа.

В друг мач от 7-я кръг в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах победи Хановер 96 с 2:1 с дузпа в 94-ата минута.

Така отборът на Борусия Мьонхенгладбах излезе шести с 11 точки в актива си, а Хановер допусна първо поражение от началото на сезона, но държи четвъртото място с 12 точки.

И двата тима пропуснаха шансове за гол през първото полувреме, като и трите попадения паднаха през втората част.

Матиас Гинтер откри за домакините в 67-ата минута, а само 4 минути по-късно, в 71-ата Мартин Ханрик изравни за 1:1.

В 87-ата Харник удари греда за Борусия Мьонхенгладбах, но домакините все пак стигнаха до успеха с точен изстрел от дузпата на Торган Азар.

Отборите на Волфсубрг и Майнц 05 завършиха при 1:1 в мача по между си. Волфсбург е 12-и със 7 точки, а Майнц е 13-и със същия актив.

Домакините поведоха с 1:0 в 55-ата минута с попадение на французина Джошуа Гилавоги, а в 74-ата японецът Йошинори Муто изравни за 1:1.

Гостите пропуснаха златен шанс за гол във втората минута на добавеното време, а тимът на Волфсбург остана с човек по-малко секунди по-късно в тази 92-а минута след втория жълт и съответно червен картон на Пол-Джордж Н'Теп.

Също в мач от 7-ия кръг на Бундеслигата Айнтрахт Франкфурт победи Щутгарт с 2:1. Айнтрахт е седми с 10 точки, а Щутгарт е 14-и във временното класиране със 7 точки в актива си.

Айнтрахт откри в 42-ата минута с гол на хърватина Анте Ребич.

След почивката гостите изравниха с попадение на Симон Тероде в 61-ата минута, а само три по-късно домакините останаха с човек по-малко след директния червен картон на Симон Фалет.

Победният гол на Себастиан Халер за Айнтрахт Франкфурт за 2:1 падна в 94-ата минута.