Треньорът на РБ Лайпциг- Юлиан Нагелсман, похвали Тимо Вернер след хеттрика на нападателя при успеха с 5:0 над Майнц 05 неделя. Това бее втори пореден хеттрик срещу Майнц за 24-годишния германски нападател, след като наниза три гола и при домакинския успех с 8:0 през ноември. Неговите 24 гола в Бундеслигата този сезон са най-високият му резултат след кампанията 2016-17, когато наниза 21 попадения.

"Тимо Вернер сега се чувства комфортно не само на крилото, но и в позицията на номер 10. В съчетание със скоростта си това го прави по-динамичен и още по-труден за покриване от опонентите", каза Нагелсман след мача.

Вернер има договор с Лайпциг до 2023-а година, но не липсват информации, че той може да напусне за 60 милиона евро през следващия трансферен прозорец.

Миналата година Байерн се интересуваше от него, но сделка така и не се осъществи, тъй като германските шампиони насочиха вниманието си към Лерой Сане от Манчестър Сити.

Английските Ливърпул и Челси също са сред европейските клубове, за които също се казва, че следят Вернер. А и самият той пред "Билд" заяви, че преместването в чужбина е по-вероятно. Но и актуалният му клуб ще се опита да го задържи, естествено с нов договор и повече пари.

"Искахме да осигурим важните три точки срещу Майнц, защото те ще ни помогнат за класиране в Шампионската лига през следващия сезон", добави Вернер, като привидно пропусна шансовете за догонване на лидерите от Байерн, които са пред тях със седем точки преднина при 7 останали кръга./ БТА