Борусия Дортмунд навакса два гола дефицит и направи 2:2 като гост на Реал на „Сантяго Бернабеу“. Борусия остана на първото място в група F с 14 точки, Реал е втори с 12 и няма да бъде поставен при жребия за ШЛ в понеделник.

Борусия стана рекордьор по отбелязани голове в груповата фаза на ШЛ с 21 гола, изпреварвайки Барселона, Реал и Манчестър Юн с по 20.

Зинедин Зидан пък е непобеден начело на Реал в 34 мача във всички турнири. Това е изравнен клубен рекорд от времето, когато начело на тима бе Лео Беенхакер.

Легия надви Спортинг Лисабон с 1:0 в другия мач и с 4 точки се класира за Лига Европа, но не е сред потенциалните съперници на Лудогорец, с който няма да са поставени.

Мачът започна с няколко нелоши атаки за Борусия. След това Реал взе инициативата и вратарят на гостите Вайденфелер трябваше да се намесва двукратно – при центриране на Бензема и при удар отблизо на Хамес.

В 28-ата минута Карвахал центрира по земя и намери по конец Карим Бензема. Французинът отблизо нямаше как да сгреши – 1:0 за Реал.

Две великолепни намеси на вратаря на Реал Кейлор Навас в 38-ата и 39-ата минута опазиха вратата „белите“ суха. Първо Кристиан Пулишич, а после и Андне Шурле от фаул накараха костариканеца да извади най-доброто от себе си.

Полувремето приключи атака за атака, но нито един от двата съперника не успя да стигне до попадение.

Два страхотни шанса за изравняване пропиляха дортмундци пак в рамките на една минута – между 49-ата и 50-ата минута. Първо Усман Дембеле за малко не намери вратата, а после и Гонсало Кастро отблизо не можа да нанесе точен удар.

В 52-ата минута Бензема пропусна страхотен шанс, но после с глава преодоля Вайденфелер за 2:0 в 53-ата минута.

В 60-ата минута поредната добра атака на Борусия заслужено доведе немците до гол, вкаран отблизо от Обамеянг – 2:1 за Реал.

Испанският гранд обаче продължи да контрира страховито и в 69-ата минута първо Роналдо бе спрян от изява на Вайденфелер, а после избиване от голлинията на Ройс предотврати хеттрика на Бензема.

После и Марсело можеше да прониже Вайденфелер, но стреля от пеналта над вратата на Борусия.

В 78-ата минута от кристална позиция Кристиано Роналдо намери левия стълб на вратата на немците.

В 88-ата минута обаче Борусия удари решително. Контра на на немците изведе Обамеянг по крилото, а Марко Ройс засече ниско центрираната топка за 2:2.

Легия надви гостуващия Спортинг с 1:0 на своя стадион във Варшава. Легия бе без българина Михаил Александров, който не фигурираше и сред резервите.

Домакините изпратиха топката мрежата на Спортинг в 7 -ата минута, но попадението им не бе зачетено заради засада на Александър Прийович.

След нова опасност, създадена от Прийович, Легия все пак поведе в 30-ата минута с гол на Гийерме, който получи извеждаш пас от Прийович.

През второто полувреме Гийерме и Мулен пропуснаха да покачат за Легия, а Баст Дост имаше разкошен шанс за Спортинг. В крайна сметка Легия спечели с 1:0, а Спортинг остана последен с 3 точки.

Поляците останаха и с 24 допуснати гола в груповата фаза и не направиха самостоятелен антирекорд по този показател, по който са заедно с БАТЕ Борисов.