Отборът на Майнц надви Кьолн с 3:1 в дербито на дъното на 9-тия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините отбелязаха Жан-Пол Боетус, Робин Куасон и Левин Йзтунали, докато за гостите точен беше Симон Тероде. 

Двата отбора започнаха двубоя по изключително двуостър начин, като в рамките на първите 20-на минута вече имаше два гола. В 14-та, след хубава многоходова атака Кевин Шнидлер намери Тероде в наказателното поле, който се завъртя донбре и пласира убийствен удар в долния ъгъл на Робин Центнер. 

Само 7 минути по-късно обаче домакините отвърнаха на удара. След подаване в наказателното поле Боетус успя да някак да намери пространство и да вкара под плонжа на Тимо Хорн за 1:1.

В началото на второто полувреме обратът беше пълен и Боетус отново беше в центъра на събитията. Той намери партньора му в нападението на "червено-белите" Роби Куасон, който се реши да стреля от 30 метра и с феноменален изстрел матира Хорн за втори път. 

В края на двубоя Майнц се върна назад, за да защитава резултата, но вместо това отборът на треньора Сандро Шварц даже вкара и трети гол. След бърза контраатака Кевин Онисиво намери Левин Йозтунали, който проби съпротивата на вратаря на "козлите" за трети път и оформи крайното 3:1. 

Така Кьолн остана на 16-то място с актив от 7 точки, докато Майнц заема 13-та позиция с 9 пункта.