Лидерът в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах удължи договора на Кристоф Крамер до 2023 година. Настоящият контракт на световния шампион с Германия от 2014 година изтичаше в края на сезона и от ръководството на клуба са задействали клаузата, която да го задържи за още три сезона на „Борусия Парк”.

До момента Крамер изигра общо 171 мача за Борусия, отбелязвайки десет попадения. През този сезон халфът има на сметката си 13 двубоя във всички турнири.

"Кристоф се превърна в една от водещите фигури в отбора през последните години. И като футболист, и като индивидуален характер в съблекалнята той има огромно влияние. С удоволствие продължаваме договорът му”, заяви спортният директор на клуба Макс Ебер. 

През 2013 година Кристоф Крамер бе пратен под наем за две години в Борусия Мьонхенгладбах от Байер Леверкузен. 

Година по-късно спечели Световното първенство с Германия в Бразилия, а след това се завърне при „аспирините”. През 2016 г. обаче Борусия успя да привлече халфа за постоянно. Оттогава Крамер е неизменна част от халфовата линия на тима.

В момента възпитаниците на Марко Розе са хита на сезона в Бундеслигата, като след 13-ият кръг заемат първата позиция на четири точки пред шампиона Байерн Мюнхен. В събота предстои истинско зрелище между двата отбора, когато Борусия ще приеме „баварците” на своя „Борусия Парк” от 16:30 часа.