Байер Леверкузен най-после сложи край на нещастната си серия от началото на сезона. "Аспирините" записаха първия си успех за тази кампания, като съсипаха Фрайбург с 4:0 на своя стадион. 

Кевин Фоланд наниза две попадения за успеха, Шарл Арангис и Юлиан Бранд добавиха още по едно, за да оформят погрома над скромния съперник и да оттласкат тима си от дъното. 

Леверкузен започна много по-активно и от самото начало имаше възможности, които Карим Белараби и Каи Харвец пропиляха, не намирайки мрежата на противника. Но първото попадение беше само въпрос на време. 

И то падна в 21-та минута. Тогава Кевин Фоланд си проби път през защитата на съперника и изстреля истински снаряд от дистанция, който се оплете в мрежата и резултатът беше открит рано-рано. 

А осем минути след това интригата на практика умря. Тогава след едно разбъркване топката стигна до Арангис и той с хубав удар до лявата греда и така резултатът набъбна на 2:0. А това не беше всичко преди почивката. 

Малко след това попадение Кай Харвец изпусна от чиста позиция, а в 34-та минута беше оформена класиката. Ларс Бендер изработи хубаво положение за Кевин Фоланд и той на празна врата от няколко метра направи 3:0. 

При този резултат дойде и почивката, а Фрайбург така и не стреля към вратата на противника. Това се случи за сефте в 48-та минута, но ударът на Марко Терацино мина на сантиметри встрани от вратата. 

"Аспирините" понамалиха темпото и се забавляваха, но имаха и още шансове да се разпишат. Карим Белараби ги пропиля, но все пак падна и четвърти гол, макар да не беше зачетен. Това се случи в 70-та минута, като точен пак беше Фоланд, но малко след това той беше отменен. 

Но крайното 4:0 се случи все пак. Това стана в 86-та минута когато и Юлиан Бранд се разписа, като асистенцията беше на Арангис и така мачът приключи при 4:0. С този успех Байер събра 4 точки, докато Фрайбург остана с 2 в зоната на изпадащите.