Най-обещаващият млад футболист на Байер Леверкузен – Юлиан Бранд обяви, че не смята да играе в друг тим през идния сезон 2017/2018.

21-годишният играч е един от най-горещите проспекти в германския футбол и името му се свързва усилено с трансфер в Байерн Мюнхен или Ливърпул. Техничарят показа доста трезва преценка на ситуацията и заяви, че не смята да се мести никъде за кампанията, която предхожда Мондиал 2018 в Русия.

Байерн договори Бранд за догодина

„Моето вътрешно усещане, както и разумът ми казват, че сега не е точният момент за трансфер. Още не е дошъл”, заяви Бранд.

„Все още съм млад, но също така карам четвъртата си година в първия отбор. Затова се чувствам отговорен за слабия сезон, който направихме.”

„По тази причина чувствам, че имам дълг да върна клуба там, където му е мястото. Смятам, че Леверкузен трябва да бъде в топ 6. Разбира се, винаги има играчи, които биха казали, че година без европейски футбол преди Световно първенство е причина да смениш клуба. Трансферът в един по-голям клуб обаче означава да поемеш риск в годината преди Световното. Трябва бързо да привикнеш, като е възможно да не получаваш много игрови минути”, добави Брандт.