Отборът на РБ Лайпциг победи с 4:2 в Херта Берлин като гост, за да се доближи само на точка от първия в таблицата в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах. 

Двубоят се развиваше с повече единоброства в средата на терана до около 32-та минута, когато домакините от Херта поведоха. След контраатака Доди Лукебакио намери Максимилиян Мителщед и халфът от около 25 метра буквално скъса мрежата зад Петър Гулаши за 1:0. 

Авансът на домакините обаче издържа едва 6 минута. В 38-та съдията на срещата отсъди дузпа в полза на Лайпциг след игра с ръка на Карим Рекик. Зад топката застана Тимо Вернер и не сгреши, за да отбележи 14-тия си гол във всички турнири за сезона. 

В първата минута на добавеното време на първото полувреме "биковете" се добраха и до аванс в резултата. След комбинация между Юсуф Полсен и Марсел Забицер последният стреля от около 25 метра, топката рикошира в гърба на защитник на Херта и навести вратата на домакините за втори път. 

Втората част също вървеше изключително позиционно буквално до последните 10 минути на мача, в които заваляха голове. В 86-та минута Кевин Кампел се разписа от границата на наказателното поле след чудесен извеждащ пас на Тимо Вернер. 

Шест минути по-късно Тимо Вернер отбеляза 4-ти гол за Лайпциг преди резервара за Херта Дейви Зелке да вкара нов почетен гол и да оформи резултата на 4:2 за гостите. 

По този начин отборът на Юлиан Нагелсман излезе на второто място с 21 точки, докато Херта остана 13-ти с 11.