Неособено приятно поражение допусна тимът на Байерн в последната си проверка преди подновяването на сезона в Бундеслигата. Баварците паднаха с 1:2 от втородивизионния Карлсруе като гости. 

Наставникът Хосеп Гуардиола пусна доста силен състав, но въпреки това той не можа да се справи с надъханите домакини. Джером Боатенг получи червен картон и съвсем влоши впечатленията от този двубой за гранда от Мюнхен. 

Иначе мачът започна с хубави положения за Карлсруе и домакините поведоха в 16-та минута с попадение на Бубакар Бари, който се възползва от грешка в защита на Хави Мартинес и преодоля Мануел Нойер за 1:0. 

Тази преднина на втородивизионния тим се задържа само пет минути, след като Дъглас Коста намери по хубав начин Артуро Видал и чилиецът беше безкомпромисен, като с хубавия си удар направи 1:1. 

След почивката на терена се появи Ариен Робен, за когото това бяха първи минути след средата на ноември, но той няма да ги запомни с особено хубави моменти. Джером Боатенг в 74-та минута направи дузпа и получи червен картон, а наказателният удар беше реализиран от Дмитрий Назаров и така донесе победата на Карслруе. 

Сезонът в Бундеслигата се подновява следващия петък, като Байерн ще се изправи срещу Хамбургер тогава.