Феновете трябва да могат да се върнат на стадионите за мачовете от Бундеслигата през следващия сезон, според шефа на кабинета на канцлера Ангела Меркел - Хелге Браун.

Той заяви пред "Bild am Sonntag", че "спортните събития могат да се провеждат със зрители със социално дистанциране и концепция за хигиена".

Миналият сезон бе завършен в Първа и Втора Бундеслига без привърженици по трибуните заради пандемията на коронавирус.

Германската футболна лига съобщи, че в сряда е изпратила подробна концепция до Бундеслигата и клубовете от второто ниво как да управляват постепенното завръщане на феновете за сезон 2020/21, който започва в средата на септември.

Министерството на здравеопазването потвърди, че планът съдържа ключови аспекти на превенцията на инфекцията. Решенията дали да бъдат пускани феновете ще бъдат възлагани на местните здравни власти за всеки клуб, а Браун каза, че трябва да се избягва прекаленото струпване.

"Стадионите няма да бъдат разпродадени и всичко трябва да бъде организирано и контролирано добре. Тогава вече няма да трябва да бъдат празни", каза Хелге Браун.
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.