Съботната част от 12-ия кръг в Бундеслигата приключи с истинско голово шоу в Берлин. За съжаление на местните фенове техният Херта допусна поражение с 2:4 от Борусия Мьонхенгладбах, но поне се насладиха на истинско голово зрелище. 

Гостите нанесоха съкрушителен удар още до 20-та минута. Те откриха при първата си опасна атака в 5-та минута, когато Ларс Щиндъл получи една топка около точката на дузпата, където беше оставен непокрит и прониза мрежата за 1:0. 

Вторият удар Борусия нанесе в 14-та минута, когато Торган Азар се разписа от дузпа. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Карим Рекик. А всичко на практика приключи още в 20-та минута, когато беше оформена класиката. 

Тогава Рафаел от състава на гостите реализира истински шедьовър, изстрелвайки топката от ждроб от 25 метра и оплитайки я в горната част на вратата. Трябва да се отбележи, че Херта изпусна най-доброто си положение в предишната атака, когато Дейви Зелке беше неточен. 

Но прави чест на берлинчани, че не се предадоха и успяха донякъде да се върнат в играта. В 28-та минута удар на Ведад Ибишевич беше избит от вратаря, но при добавката босненецът беше безкомпромисен и намали на 1:3. 

До почивката всичко можеше да се преобърне тотално, но Ибишевич направи три невероятни пропуска, а един и Саломон Калу, така че домакините не можаха да наваксат още малко от пасива си. 

Интригата се върна с пълна сила в 71-та минута, когато Мичел Вайзер се разписа при едно разбъркване в наказателното поле на противника след пас на Саломон Калу и направи 2:3. А до края имаше достатъчно време за обрат. 

Мьонхенгладбах обаче сложи точка на всичко в 77-та минута, когато Рафаел вкара втория си гол в мача и вече играчите на Херта нямаха сили, желание и време да изковат обрата. Така трите точки отлетяха при гостите. 

С тях те събраха 21 точки и временно са трети, само на две точки зад РБ Лайпциг. Херта пък е едва на 14-то място със също толкова и точки.