Фрайбург и Херта не излъчиха победител в дербито на дъното помежду си от 9-ия кръг на Бундеслигата. Битката завърши 1:1, като беше решена от дузпи - по една отбелязана и една изпусната от гостите от Берлин. 

Първият шанс в мача беше за Херта. В 4-та минута Ведад Ибишевич стреля опасно близо до дясната греда, но вратарят изби. При добавката Саломон Калу не успя също да намери целта и стреля над гредата. 

До почивката други толкова чисти ситуации нямаше, макар и двата отбора да организираха хубави атаки. Юлиан Шустер и Яник Хаберер не бяха точни за домакините, а Матю Леки и Саломон Калу не успяха да вкарат за берлинчани. 

Така развръзката остана за второто полувреме. Първият гол след почивката падна в 52-та минута, когато домакините получиха дузпа за безспорно нарушение на защитника на Херта Никлас Щарк. От 11-те метра Яник Хаберер не сбърка и откри. 

Последваха равностойни минути, като все пак гостите бяха по-активни в търсене на изравняването. И те получиха първия шанс да го достигнат в 77-та минута, когато Юлиан Шустер фаулира техен играч и получиха дузпа. Но Саломон Калу я пропиля с лека ръка. 

Само две минути след това Херта получи нова дузпа, като пак Калу застана зад топката, но я вкара, макар вратарят Александър Шволов да беше близо до предотвратяването и на това попадение. 

В крайна сметка резултатът се запази 1:1 до последния съдийски сигнал, въпреки че в последната минута Юлиан Шустер тресна гредата от пряк свободен удар. След тази развръзка Херта е над чертата на изпадащите с 9 точки, а Фрайбург е в зоната на плейаутите със 7.