Двата най-слаби отбора в Бундеслигата Кьолн и Вердер продължават да са единствените без успех в германския шампионат и след 9-ия кръг. Двата тима се изправиха един срещу друг, като "козлите" приеха сблъсъка, но така и не си отбелязаха попадения. 

Така кризата и при двата тима се задълбочи, а спасителният бряг изглежда далеч към този момент. Определено обаче домакините са тези, които могат да съжаляват повече за изпуснатия успех, защото пропиляха повече чисти положения. 

Те започнаха с натиска от самото начало, като Серу Гираси и Леоанрдо Бетанкур изпуснаха два страхотни шанса между 11-та и 13-та минути. Домакините продължиха да налитат опасно през това първо полувреме, но се скъсаха да пропускат. 

Поредната страхотна възможност беше отново за Гираси в 33-та минута, но вратарят Иржи Павелка отново го отчая и спаси. До почивката Вердер играеше много неориентирано и така и не застраши опасно съперниковата врата. 

Нещата не се промениха много след подновяването на играта. След по-равностойни първи минути на второто полувреме, последваха напрегнати и двуостри минути в последния четвърт час на битката. Но и тогава пропуските валяха един след друг. 

Гираси изпусна поредните си два страхотни шанса и със сигурност е най-големият виновник за това "козлите" да не запишат първата си победа от началото на сезона. Вердер пък можеше да стигне изненадващо до успеха в последната минута. 

Тогава Изет Хайрович излезе на страхотна позиция, но ударът му беше избит в корнер по великолепен начин от вратаря и всичко приключи. Така двата тима се поздравиха само с по точка, което прави актива на Вердер от вече 5 пункта, докато на Кьолн е 2. Двата тима са на последните две места.