В първи двубой от 19-ия кръг на Бундеслигата тимът на Борусия Дортмунд разпиля гостите от Кьолн и спечели с категоричното 5:1 в истински голов спектакъл. 

Головото шоу стартира още в 1-ата минута на срещата, когато Джейсън Санчо пусна отличен пас към Гереро, който наказа вратаря на гостите. Гостите отвърнаха с опасен удар на Тилман само 3 минути по-късно, но топката мина покрай гредата.

Дортмунд удвои преднината си с гол в 29-ата минута, Матс Хумелс пусна отличен пас към Марко Ройс, който напредна и матира стража на "козлите", а попадението беше проверено и с ВАР. До почивката Азар пропусна да направи резултата класически.

Само 3 минути след подновяването на играта през втората част. Резултатът вече стана класически, след като Санчо получи пас от Ройс и не сбърка. Гостите опитаха да се върнат в играта с попадение на Ут в 64-ата минута с много точен диагонален шут.

Точка на спора сложи Ерлинд Холанд с две попадения, след като влезе като резерва в 65-ата минута, той беше точен в 77-ата и 88-ата минута.

След този успех Борусия се изравни по точки с Байерн Мюнхен, но и с мач повече, като има в актива си 36 точки, Кьолн е на 13-ото място с 20.