Отборът на Дортмунд обърна като гост Аугсбург с 5:3 в двубой от 18-и кръг на Бундеслигата. В срещата бяха отбелязани общо 8 попадения, 5 от които паднаха само за 15 минути. През първата част Рубен Варгас откри за домакините, но  същинската голова фиеста бе запазена за втората част. В началото Марко Рихтер удвои за Аугсбург, но Юлиан Бранд върна едно попадение. В 55-ата Нидерлехнер направи резултата 3:1, с което ядоса Дортмунд и само за 20 минути Джейдън Санчо попари всички надежди на домакините. Холанд дебютира по перфектен начин за новия си отбор, отбелюзвайки 3 попадения, с които оформи крайното 5:3 в полза на гостите. 

Първото полувреме бе изпълнено с множество пропуски и за двата тима. Гостите започнаха активно и можеха да поведат още в 8-ата минута, когато Марко Ройс остана на косъм от откриването на резултата, след като успешно овладя подаване на Джейдън Санчо, но ударът му премина на сантиметри от лявата греда. 

В 15-ата минута последва нов пропуск на сметката на Дортмунд. Този път Рафаел Гереро не успя да се разпише, след като ударът му премина над напречната греда. Аугсбург отговори с удар от воле, но опитът премина покрай дясната греда. 

В 22-рата минута Рубен Варгас изпрати топката в мрежата на Роман Бюрки, но попадението бе отменено заради засада. 

Дортмунд успя да запише нови два пропуска, след като Санчо и Ройс не се възползваха добре от шансовете си и ударите им не доведоха до нищо опасно. 

В 34-ата минута резултатът най-накрая бе открит. Рубен Варгас демонстрира страхотен поглед върху играта и намери Флориан Нидерлехнер, който с удар от движение порази вратата на Бюрки. 

В края на първата част стражът на Дортмунд бе принуден да спасява удара на Филип Макс, за да опази вратата си от ново попадение. 

Началото на втората част бе шеметно, след като само за първите 15 минути паднаха 5 попадения. 

Още в 46-ата минута Марко Рихтер овладя по прекрасен начин топката и със силен удар от дистанция покачи домакинския аванс за 2:0.

Три минути по-късно Юлиан Бранд получи топката пред вратата и върна едно попадение за гостите. 

В 56-ата минута резултатът вече беше 3:1 за Аугсбург, след като Нидерлехнер се озова сам срещу вратаря след страхотен пас и хладнокръвно изпрати топката в мрежата на Бюрки.

В 59-а минута обаче току-що влезлият от пейката Холанд отбеляза първото си попадение за своя нов клуб и намали за 2:3. 

Само две минути след това равенството вече бе факт след като Санчо излезе сам срещу вратаря след страхотен индивидуален рейд и с елегантен финт обезкуражи Томаш Кубек и търкулна топката в опразнената мрежа. 

След головата фиеста последваха спокойни минути, но гостите продължиха да търсят пълния обрат. Марко Ройс можеше да го осъществи, но ударът му бе отразен от Кубек. 

В 69-ата минута Санчо отправи невероятен пас към Марко Ройс, чийто удар обаче прелетя над напречната греда. 

Само минута по-късно Торган Азар подаде на Холанд, който просто чукна топката в празната мрежа и отбеляза второто си попадение в срещата, извеждайки своя отбор напред в резултата. Съдията Мануел Графе реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР, за да се увери, че не е имало засада при атаката. В крайна сметка голът бе зачетен и обратът бе факт. 

На Холанд му бяха необходими точно 20 минути, за да оформи първия си хеттрик с екипа на Борусия. Марко Ройс отправи чудесно извеждащо подаване, с което намери Холанд, който успя да реагира светкавично и нанесе третия си удар срещу Кубек.

Така Дортмунд се изкачи до 4-тата позиция в класирането с 33 точки в своя актив, а Аугсбург остана 10-и с 23 точки.

В другите двубои от Бундеслигата по това време: 

Дюселдорф - Вердер Бремен    КР 0:1 
/ 0:1 Никлас Мойсандер 67'/

Кьолн - Волфсбург     КР 3:1 
/ 1:0 Джон Кордоба 22', 2:0 Джон Кордоба 45+2', 3:0 Йонас Хектор 62', 3:1 Ренато Щефен 66'/

Майнц - Фрайбург     КР 1:2 
/ 0:1 Куон Чанг-Хуун 28', 0:2 Нилс Петерсен 41', 1:2 Жан-Филип Матета 82'/

Хофенхайм - Айнтрахт Фрайбург       КР  1:2
/ 0:1 Бас Дост 18', 1:1 Константинос Стафилидис 48', 1:2 Тимати Чандлър 68'/