Фортуна не беше с Фортуна Дюселдорф в домакинството на Байер Леверкузен. И гостите си тръгнаха с комфортна победа с 3:1, изкована за малко повече от половин час между 6-та и 39-та минути. 

Люис Бейкър даде старт на черната серия за тима от Дюселдорф, а след това две бързи попадения на Чарлес Арангис и Карим Белараби предрешиха изхода на двубоя. В края Алфредо Моралес само отбеляза почетно попадение за тима си, но нямаше време за нищо по-различно от това. 

Всичко започна перфектно за "аспирините". При първата си опасна атака те пвоедоха, след като в 6-та минута Кевин Фоланд направи страхотен пробив и центрира прострелно във вратарското поле, където негов съотборник не успя да стигне до топката, но Люис Бейкър не успя да отиграе правилно и прати топката в собствената си мрежа - 1:0 за гостите. 

Байер беше решен да приключи всичко преди почивката и налиташе опасно и в минутите след попадението. В средата на полувремето дойдоха и сериозните пропуски, като в 22-та минута Свен Бендер беше близо до гола, но ударът му беше избит пред голлинията. 

Четири минути след това и Керем Демирбай можеше да се разпише за тима от Леверкузен, но ударът му мина само на няколко сантиметра встрани от лявата греда и така статуквото се запази. Но не за особено дълго. 

Защото в 33-та минута Демирбай центрира страхотно в наказателното поле, където непокрит беше оставен Чарлес Арангис, той напредна и с мощен шут в сглобката на вратата направи вратаря безпомощен - 2:0. А само малко по-късно всичко приключи като интрига. 

В 39-та минута Кевин Фоланд направи фирмен пробив отдясно и нахлу в наказателното поле, където пусна на удобна позиция за Карим Белараби и той беше просто длъжен да вкара. И го стори, правейки 3:0 и пречупвайки окончателно всякакъв устрем у домакините. 

И след подновяването на играта инициативата беше за "аспирините", но те редуваха пропуск след пропуск. Фоланд и Белараби направиха страхотни пропуски и едва след 70-та минута Фортуна погледна по-смело напред. Адам Боджек и Алфредо Моралес изпуснаха, преди все пак американецът да изравни в 83-та минута. Тогава той беше най-съобразителен при едно разбъркване и оформи крайното 1:3. 

Така Байер Леверкузен продължава с пълен актив след два мача, докато Фортуна Дюселдорф записа първо поражение през кампанията, след като в първия изненада неприятно Вердер в Бремен. 

Ето и какво се случи в ранните съботни мачове в Бундеслигата: 

Аугсбург - Унион Берлин 1:1

Фортуна Дюселдорф - Байер Леверкузен 1:3

Хофенхайм - Вердер 3:2

Майнц - Борусия Мьонхенгладбах 1:3

Падерборн - Фрайбург 1:3