Неоспоримата звезда на Байер Леверкузен Кай Хаверц направи много сериозен намек, че след края на идния сезон ще се подготви за следващата голяма стъпка в своята кариера, а именно – трансфер във водещ тим. Германският национал обаче още отсега направи уговорката, че не е задължително да премине в Байерн Мюнхен, както мнозина очакват, а може и да напусне пределите на Бундеслигата.

20-годишният офанзивен халф направи изключителна кампания 2018/2019, като вкара 17 гола и помогна на отбора си да се класира за груповата фаза на Шампионската лига. „Честен съм, когато казвам, че в някакъв момент ще дойде ред на следващата стъпка за мен. Точно в момента не се тревожа за това и кога точно ще се случи. Единствено Байер Леверкузен е от значение. Все още имаме много неща за постигане”, коментира Хаверц.

„Леверкузен много бързо изпрати сигнали, че иска да ме задържи. Точно по тази причина нямах никакви проблеми. Сега започва десетата ми година тук, може би ще се окаже златна за клуба. Вече какво ще се случва след нея – нищо не е решено. Няма клуб, с който вече да съм се разбрал.”

„Наистина не зная дали Байерн ще бъде следващият ми тим, дали ще е вярната стъпка. Също така не знам дали чужда държава не би била по-подходяща за мен. Наистина не мисля твърде много по този въпрос.”

„Имам нужната самоувереност да играя за Байерн, да. Същото обаче важи и за другите клубове”, добави Хаверц.