Борусия Дортмунд записа трета поредна победа и продължава да притиска челниците в класирането. Вестфалците спукаха от бой бившия тим на Тодор Неделев Майнц, при това на неговия стадион, за да продължат да таят надежди за лидерската позиция до края на годината. 

"Жълто-черните" бяха повече от убедителни в преследването на трите точки и се добраха до тях с разгромното 4:0. Марко Ройс откри преди почивката, но истинската буря се разрази през втората част на второто полувреме. Тогава точни бяха Джейсън Санчо, Торган Азар Нико Шулц, за да оформят погрома. 

Мачът започна сравнително равностойно, като първата възможност беше за Майнц, но Аарън Карисол пропусна четвърт час след началото. После и Марко Ройс пропиля първия шанс за Борусия, преди да нанесе смъртоносен удар в 32-та минута. 

Тогава нападателят получи страхотна топка на границата на наказателното поле и с невероятен изстрел прониза мрежата за 1:0. Въпреки хубавите възможности и пред двете врати, почивката дойде при този резултат с гол аванс на гостите. 

Всичко на практика приключи като интрига с второто попадение на Дортмунд. То дойде в 66-та минута, а негов автор беше Джейдън Санчо, който получи една топка от Дан-Аксел Загаду на границата на наказателното поле и с марково изпълнение преодоля стража за 2:0. 

Интригата умря окончателно в 69-та минута. Тогава нов бърз пробив на вестфалците приключи с пас на Марко Ройс за Торган Азар пред наказателното поле. Въпреки че нямаше никого пред белгиеца, той реши да стреля от 20 метра, топката срещна тялото на вратаря, но ударът му беше толкова силен, че топката се оплете в мрежата за 3:0. 

Остана време и за четвърти гол. Той падна в 84-та минута, когато Нико Шулц завърши с хубав диагонален удар поредната бърза атака на гостите и оформи крайното 4:0. Така Борусия събра 29 точки на третата позиция и е само на две зад лидера Борусия Мьонхенгладбах и на една зад втория РБ Лайпциг. И двата тима обаче играят в неделя. Майнц е едва 14-и със само 15 точки и е застрашен от изпадане.