Отборът на Борусия Дортмунд спечели с 2:1 гостуването си на Херта в Берлин и спря негативната си серия от три мача без успех във всички турнири. Головете за тима Люсиен Фавър отбелязаха Джейдън Санчо в 15-ата и Торган Азар в 17-ата минута. В 34-ата минута Владимир Дарида върна едно попадение за столичани, но това не бе достатъчно, въпреки че Матс Хумелс беше изгонен в края на първата част и гостите играха с човек по-малко цяло второ полувреме.

Първата по-опасна ситуация дойде в 10-ата минута, когато Дедрик Боята засече топката с глава след изпълнение на ъглов удар, но прати топката встрани от вратата на вратаря Роман Бюрки.

В 15-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Юлиан Брандт напредна добре в половината на Херта и изведе по чудесен начин Джейдън Санчо в наказателното поле и англичанинът хладнокръвно реализира – 0:1.

Само две минути по-късно „вестфалци“ реализираха втори гол. Ашраф Хакими проби отдясно и пусна хубав успореден пас в наказателното поле, където Карим Рекик не успя да пресече и Торган Азар засече топката във вратата на Томас Крафт за 0:2.

В 21-ата минута Рекик отправи удар с глава след центриране от ъглов удар, но високо над вратата.

В 31-ата минута Доди Люкебакио направи добър пробив и стреля, но Бюрки успя да спаси.

Все пак три минути след това столичани върнаха един гол. Люкебакио стреля от дъгата на наказателното поле, а там Дарида подложи крак и излъга вратаря Бюрки – 1:2.

В последната минута на първата част „жълто-черните“ останаха с човек по-малко. Матс Хумелс препъна Дейви Зелке и спря опасна атака на Херта. Главният съдия Свен Яблонски показа жълт картон на защитника, който му беше втори и съответно бе изгонен.

С началото на второто полувреме домакините се хвърлиха в атака в търсене на изравняването.

Още в 48-ата минута те отбелязаха и гол чрез Дейви Зелке. След проверка с ВАР обаче попадението бе отменено заради засада на нападателя.

В 75-ата минута Рафаел Гереро стреля силно от далечно разстояние, но Томас Крафт спаси.

Две минути след това Владимир Дарида отправи мощен удар, но защитник на „жълто-черните“ се хвърли в последния момент и блокира удара. Само 60 секунди по-късно Марко Груич нанесе удар от границата на наказателното поле, но право във вратаря Бурки.

В 80-ата минута Аксел Витсел засече топката от свободен удар, но стреля над вратата.

В продължението на срещата домакините пропуснаха две златни възможности за изравняване. Първо, Саломон Калу стреля с глава, но топката премина близо до дясната греда. В последните секунди и Марко Груич пропусна.

С тази победа Дотмунд събира актив от 23 точки на петата позция. Херта са 16-ти с 11, на три над зоната на изпадащите. В следващия кръг футболистите на Люсиен Фавър приемат Фортуна Дюселдорф, докато тези на Юрген Клинсман гостуват Айнтрахт Франкфурт.     

Ето всички резултати от днешния ден в Бундеслигата:

Кьолн - Аугсбург 1:1

Хофенхайм - Фортуна Дюселдорф 1:1

Херта Берлин - Борусия Дортмунд 1:2

Падерборн - РБ Лайпциг 2:3

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен от 19:30 часа