Борусия Дортмунд продължава да се бори за титлата в Германия след измъчен успех в гостуването на Херта. Вестфалците надделяха с 3:2 и пак се качиха на върха преди мача на Байерн от кръга, а мачът в Берлин беше истински трилър. 

Победното попадение за "жълто-черните" стана факт в 92-та минута, като с него те осъществиха пълен обрат. Саломон Калу наниза два гола за домакините преди почивката, а между тях се разписа Томас Дилейни.

Веднага след почивката Дан-Аксел Загаду изравни, преди Марко Ройс да хвърли в екстаз гостуващата агитка с гола си в самия край на мача. Играчите на Херта останаха само деветима на терена, след като Джордан Торунарига беше изгонен в 85-та минута, а точно преди края Ведад Ибишевич си изкара директен червен картон. 

Мачът започна великолепно за Херта с гол още в 4-та минута. Тогава Максимилиан Мителщад стреля от около 25 метра, Роман Бюрки не се намеси дорбе и само плесна топката за крака на връхлитащия Саломон Калу, който от вратарското поле не сбърка - 1:0. 

Но гостите изравниха много бързо. В 14-та минута те организираха хубава бърза атака, при която Томас Дилейни стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник и излъга вратаря, за да се оплете в мрежата му за 1:1. 

Гостите имаха нов шанс за гол в 23-та минута, но тогава ударът на Юлиан Вайгъл беше отразен от вратаря. Именно той обаче игра с ръка в 35-та минута и домакините от Берлин получиха право да изпълнят дузпа. От 11-те метра Калу беше безпощаден и направи резултата 2:1 за тима си. 

Точно преди почивката Джейдън Санчо можеше да изравни, но стреля от перфектна позиция право в тялото на вратаря Руне Ярщайн. Така почивката дойде при гол аванс за берлинчани, но той не се задържа дълго след почивката. 

Две минути след подновяването на играта Санчо центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на Дан-Аксел Загаду, който прониза мрежата за 2:2. Последваха куп пропуски пред двете врати, като Санчо и Кристиан Пулишич не можаха да се разпишат за вестфалците, докато Марко Груич и Джордан Торунарига изпуснаха за Херта. 

Така се стигна до френетичните последни минути. В 80-та минута Абду Диало изпусна от невероятна позиция, а пет минути след това Торунарига си изкара втори жълт картон, правейки задачата на тима си тежка в последната част на битката. 

В 88-та минута Томас Дилейни тресна и гредата и това изглеждаше като края на мечтите за победа на Борусия. Но дойде 92-та минута, когато Марко Ройс получи топката около точката на дузпата и с хубав удар до гредата прониза мрежата на Херта за трети път и донесе трите точки на тима си. 

До края остана време Ведад Ибишевич да си изкара директен червен картон за груб фаул и така вестфалците си тръгнаха с успеха срещу останалите само деветима на терена играчи на съперника. С тях в актива си те са вече с 60 и пак са лидери преди мача на Байерн. Херта е на десетата позиция с 35 точки и мечтата за Европа се изпарява.