Бундеслигата за пореден път се доказа като изключително интересно и резултатно първенство, в което дори и преднината от 3:0 не ти обещава нищо. Това на гърба си изпита лидерът Борусия Дортмунд, при това в домакинство, макар съперникът да беше корав - кандидатът за евротурнирите Хофенхайм. 

Вестфалците имаха класически аванс четвърт час преди края след попаденията на Джейдън Санчо, Марио Гьотце и Рафаел Герейро, но допуснаха малко очакван обрат. В заключителните минути на мача Ишак Белфодил с две попадения и Павел Кадержабек с едно изковаха точката и смълчаха "Сигнал Идуна Парк". 

Домакините наложиха преимущество от самото начало. И те стигнаха до сравнително ранен гол, но нямаха възможността да му се израдват. Причината беше, че точното попадение на Джейдън Санчо в 12-та минута беше отменено заради намесата на ВАР заради засада. 

Но Дортмунд продължи да натиска и да търси гола. В 22-та минута Лукаш Пишчек изведе на изгодна позиция Максимилиан Филип, но ударът му мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Но това надмощие нямаше как да не доведе до попадение. 

В 32-та минута Лукаш Пишчек с невероятен пас намери Джейдън Санчо пред наказателното поле, младокът нахлу, освободи се от защитник и с прецизен удар покрай ръцете на вратаря се разписа за 1:0 и най-после разби статуквото. 

Но още до почивката напорът на вестфалците се отплати за втори път. В 43-та минута на стрелкова позиция излезе Джейдън Санчо, чийто удар обаче беше избит от вратаря. На точното място обаче беше Марио Гьотце и той на празна врата направи 2:0. При този резултат приключи и първата част. 

С подновяването на играта и гостите показаха зъби. Те имаха няколко шанса да намалят, но пропиляха невероятни възможности в първия четвърт час на втората част. В 53-та минута удар на Нико Шулц от изгодна позиция излезе в аут. 

Три минути след това Жоелинтон направи страхотен самостоятелен рейд, при който си извоюва позиция около границата на наказателното поле и стреля опасно, но вратарят Роман Бюрки показа страхотен рефлекс и изби. 

В 60-та минута и Ишак Белфодил беше намерен на изгодна позиция в наказателното поле, но и неговият удар, летящ към долния ляв ъгъл, се оказа лесна плячка за Роман Бюрки и статуквото се запази. А тези пропуски малко по-късно бяха наказани с трети гол за "жълто-черните". 

В 66-та минута Марио Гьотце се изяви в ролята на асистент и с прекрасен пас намери Рафаел Герейро на голова позиция, от която той просто нямаше как да сбърка и направи 3:0. Тук всичко изглеждаше решено, но явно Хофе не смяташе така. 

В 74-та минута Павел Кадержабек изпусна страхотен шанс, след като с глава прати топката под гредата, но пак Бюрки се намеси и изби. Но две минути след това чехът пусна страхотен пас за Ишак Белфодил и той със страхотен шут в долния ляв ъгъл най-после реализира за Хофе и даде надежда за тима си. 

Само няколко минути по-късно интригата се върна с пълна сила. В 84-та минута Флориан Грилич центрира страхотно и качи топката на главата на Кадержабек, който щеше да разстреля с удара си Бюрки и намали на 2:3. 

Леденият душ за "Сигнал Идуна Парк" предстоеше. В 88-та минута Даниел Гайгер центрира страхотно, Ишак Белфидил се измъкна и с глава прониза мрежата на Дортмунд за 3:3. И така над 81 хиляди по трибуните не вярваха на очите си, че виждат как тимът им изпуска сигурната победа. 

Нервите сковаха вестфалците до края и мачът приключи наравно. Така Дортмунд взе само точка и остава на върха с 50, но може авансът му да бъде стопен от преследвачите. Хофенхайм с 30 точки е на деветата позиция, но е само на три от Зона Европа. 

Всички резултати от ранните съботни мачове в Германия: 

Борусия Мьонхенгладбах - Херта 0:3

Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:3

Фрайбург - Волфсбург 3:3

Хановер - Нюрнберг 2:0

РБ Лайпциг - Айнтрахт 0:0