Борусия Дортмунд пилее с лека ръка преднината си в Бундеслигата. Вестфалците допуснаха втора поредна крачка встрани и позволиха на преследвачите да ги доближат изключително много. 

Момчетата на Петер Бош профукаха два чисти гола аванс в гостуването си на Айнтрахт и трябваше да се примирят само с хикса 2:2. Това позволи на РБ Лайпциг да се доближи само на точка след успеха си над Щутгарт с 1:0, което беше четвърта поредна победа на тима от Източна Германия. 

Във Франкфурт мачът започна перфектно за гостите. Дортмунд поведе с 1:0 след само 19 минути игра. Тогава Марк Бартра поведе една топка към наказателното поле и опита да стреля, но твърде неточно и топката падна на крака на Нури Шахин, който прониза мрежата. 

Трябва да се отбележи, че малко преди това гол на Анте Ребич от домакините беше отменен заради засада и това беше още една причина за добрия развой в полза на Борусия. До почивката нямаше повече попадения и развръзката остана за втората част. 

В 57-та минута всичко изглеждаше идеално за гостите. Тогава Марио Гьотце с един перфектен пас изведе Максимилиан Филип пред наказателното поле, той напредна и с хубав удар прониза мрежата за 2:0. 

В средата на втората част обаче започна обратът. В 64-та минута Айнтрахт стигна до дузпа, след като вратарят Роман Бюрки съсипа с влизането си Анте Ребич, който излезе сам срещу него. От 11-те метра Себастиен Халер намали на 1:2. 

И малко след това последва и изравняването. В 68-та минута Мариус Волф изравни след страхотен пас на Мият Гачинович, извел го сам срещу Бюрки. Ударът му срещна гредата и топката след това се оплете в мрежата за 2:2. 

До края на мача повече попадения нямаше и двата тима взеха само по точка. Това засега оставя вестфалците на върха с 20 точки, но по петите им вече е РБ Лайпциг, който изостава само на една. 

Това стана факт след успеха с 1:0 на "червените бикове" над Щутгарт у дома. Героят беше Марсел Забицер, който отбеляза единственото попадение в 23-та минута със страхотен фалцов изстрел от границата на наказателното поле, оплел се в мрежата след асистенция на Тимо Вернер. 

А всъщност Бундеслигата може да има и нов лидер, ако Байерн разбие с повече от четири гола разлика Хамбургер, така че тази грешна стъпка на Борусия може да му коства лидерството. 

Резултатите от ранните мачове в Бундеслигата в събота: 

Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 1:5

Айнтрахт - Борусия Дортмунд 2:2

РБ Лайпциг - Щутгарт 1:0

Аугсбург - Хановер 1:2