Отборът на Борусия Дортмунд победи като гост Хамбургер с 3:0 в двубой от 5-ия кръг на Бундеслигата. С успеха Борусия натрупа 13 точки и отново излезе начело във временото класиране. Вторият Байерн Мюнхен е с 12 точки към момента.

За победата над Хамбургер се отличиха Шинджи Кагава, Пиер-Емерик Обамеянг и Кристиан Пулишич, който оформиха крайното 3:0 в полза на състава от Дортмунд.

Футболистите на Борусия бяха по-настоятелни от самото начало и още в 8-ата минута Пулишич бе намерен от Обамеянг, но пропусна целта. Самият Обамеянг удари греда в 16-ата минута.

Малко по-късно обаче Шинджи Кагава откри резултата за Борусия Дортмунд. В 24-ата минута Кагава бе на правилното място и реализира за 1:0.

Последваха пропуски на Кристиан Пулишич и Андрий Ярмоленко до края на първото полувреме, а Роман Бюрки също се намеси авторитетно на вратата за Борусия.

Гостите не изпуснаха контрола върху срещата. В 63-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг реагира навреме и успя са вкара за 2:0. Пак габонският национал получи брилянтен пас в 76-ата минута, но не успя да вкара. Крайното 3:0 оформи Кристиан Пулишич с попадение в 79-ата минута.

В друга среща от кръга Херта победи Байер Леверкузен с 2:1. Херта заема осмата позиция с 8 точки, а Байер е 14-и в подреждането с 4 точки.

Матю Леки откри резултат за домакините в 16-ата минута, а в 24-ата Ведад Ибишевич покачи на 2:0 за Херта.

Пак Ибишевич застраши вратата на гостите в 41-ата, но не успя да вкара. Гостите намалиха пасива си в 84-ата минута, когато Юлиан Брандт бе точен за 2:1, което се оказа и крайният резултат.

Фрайбург и Хановер 96 направиха 1:1 в мач от 5-ия кръг на Бендуслигата. Тимът на Хановер заема четвъртото място с 11 точки, а Фрайбург е 16-и с едва 3 точки в актива си.

Двата гола паднаха през второто полувреме като гостите откриха в 65-ата минута чрез Мартин Харник, който вкара за 1:0. В 84-ата обаче Нилс Петерсен върна равенството с попадение за Фрайбург и така двата състава размениха по точка.

Отборът на Хофенхайм изтръгна победа като гост с 3:2 над Майнц 05 след като изоставаше в резултата. Хофенхайм заема трето място във временното класиране в Бундеслигата с 11 точки, а Майнц е 15-и с едва 3 в актива си.

Домакините откриха рано, в 5-ата минута чрез Дани Латца, който откри за 1:0 с точен удар в долния десен ъгъл. Положението на Хофенфайм стана още по-тежко в 16-ата, когато Йошинори Муто вкара за 2:0 за Майнц 05.

Надим Амири намали на 1:2 с попадение за Хофенхайм в 23-ата минута, а в 45-ата Сандро Вагнер върна равенството за 2:2.

Победният гол за гостите от Хофенхайм падна в третата минута на добавеното време на двубоя. Марк Ут успя да се пребори за топката и да преодолее стража на домакините за крайното 3:2.