Отборът на Борусия Мьонхенгладбах победи Шалке 04 с 2:1 в среща от 3-ия кръг на Бундеслигата. С успеха Борусия вече има 7 точки и се изкачи на трета позиция във временното класиране.

Тимът на Шалке 04 пък допусна трето поредно поражение от началото на сезона и има само два отбелязани гола. Шалке е предпоследен, 17-и в подреждането в Бундеслигата.

Головете за домакините реализираха Матиас Гинтер в 3-ата и Патрик Херман в 76-ата минута. За гостите се разписа Бреел Емболо в добавеното време.

Гинтер надскочи защитата на гостите след центриране от корнер на Йонас Хофман и даде аванс на Борусия Мьонхенгладбах за 1:0.

В 33-ата Алесандро Шьопф напредна обещаващо, но не успя да отправи добър удар. Малко след това Салиф Сане пък засече центриране и да стреля, но вратарят на домакините Ян Зомер спаси.

След почивката бразилецът Налдо пропусна изгодна възможност за Шалке в 64-ата минута, а Денис Загария на свой ред прати топката вдясно от вратата на гостите в атака за Борусия.

Йонас Хофман стреля опасно в 73-ата минута, а три по-късно Патрик Херман все пак успя да реализира втори гол за домакините, които поведоха с 2:0.

В третата минута на добавеното време Бреел Емболо с хубав удар намали на 1:2, с което оформи крайния резултат в двубоя.