Борусия Дортмунд се върна на пътя на победите, след като разби съименника си от Мьонхенгладбах с 4:1 на "Сигнал Идуна Парк". Марко Ройс не се разписа, но беше най-добрият за отбора си с три асистенции, а Пиер-Емерик Обамеянг наниза две попадения. По едно добавиха Лукаш Пишчек и Усман Дембеле, а за гостите точен беше Рафаел. 

А началото на мача сякаш не предвещаваше такъв развой. Защото при първата си атака тимът на Мюнхенгладбах поведе в резултата. Тогава след едно центриране в наказателното поле защитата на домакините не се справи и топката беше изчистена на крака на Рафаел на границата на наказателното поле, чийто мощен удар се оплете в мрежата. 

Но още в следващата атака резултатът беше изравнен. Усман Дембеле пусна дълъг пас зад защитата на противника, Марко Ройс чукна към Обамеянг и той с хубав удар направи 1:1. 

А малко след това обратът вече беше пълен. В 15-та минута след едно центриране от корнер Марк Бартра отклони топката с глава към връхлитащия на метри от вратата Лукаш Пишчек и той с глава прониза стража за 2:1. 

До почивката имаше още шансове за попадение, предимно за домакините, но Матиас Гинтер и Усман Дембеле не бяха точни. Малко след подновяването на играта Ройс вкара и гол, но той беше отменен заради засада. 

В 64-та минута интригата в този мач на практика приключи. Тогава Марко Ройс навърза двама защитници и намери в Дембеле в наказателното поле. Младокът също финтира двама и с хубав удар в долния десен ъгъл на вратаря направи 3:1. 

Четири минути след това погромът беше оформен. Пак Ройс се прояви в ролята на асистент, като пусна към Обамеянг и топреализаторът на вестфалците не сбърка, нанизвайки втория си гол в мача. 

Това беше всичко интересно в този мач и след този развой Дортмунд излезе на петата позиция с 24 точки, само на една зад първия отбор в тройката. Гладбах остана с 13 точки в долната част на таблицата. 

Всички резултати от ранните мачове в Бундеслигата: 

Байер Леверкузен - Фрайбург 1:1

Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 4:1

Хофенхайм - Кьолн 4:0

Вердер - Инголщад 2:1

Волфсбург - Херта 2:3