След 25 кръга в Бундеслигата, нещата си дойдоха на мястото. А именно, че хегемонът в германския шампионат Байерн Мюнхен си върна първата позиция в класирането. Това стана след убедителната победа над Волфсбург с 6:0 и макар да победи, доскорошният лидер Борусия Дортмунд сдаде върха заради по-лоша голова разлика. 

Серж Гнабри и Роберт Левандовски бяха точни преди почивката, а след нея Тиаго Алкантара, Томас Мюлер, Йосуа Кимих и отново Лева сложиха точка на спора, за да могат баварците да се поздравят с излизането начело на класирането. За полския таран на тима тези попадения бяха с историческа стойност, защото с тях той стана действащяит футболист с най-много голове в германския елит. 

Лева има вече 197 гола на сметката си, изпреварвайки легендата на Вердер Клаудио Писаро. До днес двамата деляха петата позиция във вечната голмайсторска ранглиста на Бундеслигата, но сега звездата на Байерн излезе с едни гърди напред. 

Този мач показа, че освен всичко, момчетата на Нико Ковач навлизат в убийствена форма в най-решаващата част на сезона, а само след няколко дни предстои и важна битка с Ливърпул в Шампионската лига на "Алианц Арена". Първата среща завърши 0:0 и ответният сблъсък ще е повече от интересен. 

Иначе в този мач с "вълците" домакините не оставиха нищо на случайността и започнаха да налитат освирепяло към вратата на съперника от самото начало. Първият шанс се откри пред Левандовски още във 2-та минута, но ударът му беше спасен от вратаря. 

Йосуа Кимих, Томас Мюлер и Лева пропуснаха след това няколко интересни ситуации, а в 29-та минута полякът отново не успя да преодолее Коен Кастеелс от изгодна позиция. Но всичко си дойде на местата пет минути след това. 

Тогава Кимих направи страхотен слалом и намери Томас Мюлер около аутлинията. Той с перфектен пас намери непокрит Серж Гнабри и бившият играч на Арсенал нямаше как да пропусне - 1:0. Малко след това той се изяви и като асистент. 

В 37-та минута Хамес с много интелигентен пас намери Гнабри сам около точката на дузпата. И той, вместо да се лакоми да вкара, пусна на празна врата за Левандовски, а той от такава позиция не бърка - 2:0 и 196-гол в германския елит за полския таран. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея нещата не се промениха особено. Байерн атакуваше, а "вълците" със сигурност само се молеха последният съдийски сигнал да дойде по-скоро, за да не инкасират още по-тежък погром. 

Само седем минути след подновяването на играта резултатът стана класически. Тогава отново Хамес с хубав пас намери Тиаго Алкантара пред наказателното поле и бившият играч на Барселона с добре премерен удар в долния ляв ъгъл на вратаря направи 3:0. 

След този гол баварците се забавляваха на терена и с лека ръка пропускаха положение след положение. В 65-та минута Лева можеше да увеличи и още головата си сметка, но ударът му от изгодна позиция мина на сантиметри встрани от вратата. 

В следващата атака отново голът в мрежата на Волфсбург "се печеше", но се размина. Тогава удар на Томас Мюлер беше избит от вратаря Коен Кастеелс, а после при добавката Леон Горецка не успя да преодолее стража и статуквото се запази. Но не за дълго. 

Истинска вихрушка се изви пред Кастеелс в последните минути. В 76-та минута Ренато Санчес намери Франк Рибери пред наказателното поле, той пусна за непокрития на около 15 метра от голлинията Томас Мюлер и той с едно докосване прати топката в мрежата за 4:0. 

И това не беше всичко. В 82-та минута Рибери се отличи с втора асистенция, като центрира не метър пред голлинията за непокрития Йосуа Кимих и той с глава прониза Кастеелс за пети път. А когато баварската машина набере скорост, може да я спре само последният съдийски сигнал. 

И горките вълци го изпитаха на гърба си в 86-та минута, когато инкасираха и шести гол. Тогава Рибери направи третата си асистенция, като този път качи топката на главата на Левандовски и той от около 9-10 метра преодоля стража на съперника за 6:0, записвайки 197-ия си гол в германския елит. Феноменално!

След тази развръзка Байерн и Борусия Дортмунд са на върха с равен брой точки - по 57. Но баварците са с два гола по-добра голова разлика и това им отрежда лидерството. Волфсбург пък остава в подножието на зона Европа на седмата позиция с 39 точки, колкото има и шестият Байер Леверкузен, но именно головата разлика на "вълците" е отчайваща в този случай. 

Резултати от ранните съботни мачове в Бундеслигата: 

Байерн - Волфсбург 6:0

Борусия Дортмунд - Щутгарт 3:1

Фрайбург - Херта 2:1

РБ Лайпциг - Аугсбург 0:0