Отборите на Волфсбург и Вердер Бремен затвориха 24-ия кръг в Бундеслигата с равенство 1:1 пред 28 хиляди зрители на „Фолксваген Арена”. Джордан Бруукс даде аванс в 54-ата минута за домакините, но Макс Крузе изравни 20 по-късно.

По този начин Волфсбург пропусна да изпревари шестия Байер Леверкузен и е с равни точки с „аспирините” – 39, но с по-лоша голова разлика. Вердер Бремен пък остава десети с 33 точки и четири хикса в последните си пет мача.

Първото полувреме бе повече от равностойно, но по-добрите ситуации бяха на сметката на „вълците”. Първо в 16-ата минута Вут Вегхорст отбеляза попадение, но то бе отменено, тъй като бе в засада, а в 39-ата минута отново Вегхорст бе в добра позиция в наказателното поле на бременци, но не успя да засече топката.

В 52-ата минута Феликс Клаус бе намерен на чудесна позиция в наказателното поле. Той овладя бърз пас, но ударът му от шест-седем метра бе ужасяващ.

Две по-късно обаче Волфсбург откри резултата. Максимилиан Арнолд центрира от фаул, а защитата на „бременските музиканти” опита да направи нещо като изкуствена засада. Това обаче не сработи, а Бруукс засече с глава във вратата – 1:0.

В 64-ата минута Павао Перван се намеси за пръв път, след като отрази удар на нападателя Максимилиан Егенщайн.

Десет по-късно Вердер изравни. Егенщайн центрира брилянтно към Макс Крузе, който бе изпуснат от отбраната на домакините и отблизо нямаше как да пропусне – 1:1.

В самия край на срещата Клаудио Писаро имаше шанс да осъществи пълен обрат, след като получи пас от Макс Крузе по въздух, но ударът му с глава премина над напречната греда.