Отборът на Байерн Мюнхен загуби гостуването си на РБ Лайпциг с 1:2 в 27-ия кръг на Бундеслигата. Това е едва трето поражение за Байерн през сезона в немското първенство. Шампионите са лидери във временното класиране в Германия с 66 точки, а вторият Шалке 04 е с 49. Със загубата от Лайпциг, Байерн прекъсна серията си от 13 мача без поражение в Бундеслигата и в общо 18 официални мача. За последно тимът загуби в шампионата от Борусия Мьонхенгладбах на 25 ноември миналата година.

РБ Лайпциг пък заема шестата позиция във временното класиране с 43 точки, на една от петия Байер Леверкузен. Лайпциг бе записал два порени хикса в последните си срещи и общо четири мача нямаше победа.

Домакините бяха близо до попадение в 7-ата минута, но Юсуф Поулсен стреля вляво от вратата на Байерн. Баварците обаче не сгрешиха в 12-ата минута и откриха резултата чрез Сандро Вагнер, Койго получи от Хамес Родригес. Малко по-късно отново Поулсен застраши вратата на гостите, но стражът Свен Улрих спаси. Пак той се намеси навреме в 28-ата минута, когато португалецът Брума отправи обещаващ удар, но резултатът остана 0:1.

В 37-ата минута обаче Наби Кейта бе най-съобразителен в наказателното поле и РБ Лайпциг изравни за 1:1. В края на полувремето Кевин Кампъл прати топката вляво от вратата на гостите.

След почивката първата по-изгодна възможност бе за домакините. В 53-ата минута Кампъл намери Брума, който стреля силно вдясно от вратата на Байерн. Три по-късно, в 56-ата Тимо Вернер бе изведен чудесно и реализира за 2:1 за РБ Лайпциг.

В игра за Байерн през второто полувреме влязоха резервите в този мач Роберт Левандовски и Франк Рибери, но и това не помогна за евентуален обрат.

Шампионете потърсиха начин да изравнят, като в 62-ата минута Матс Хумелс отправи не лош удар, който обаче вратарят на домакините Петер Гулачи отрази. Шест минути по-късно и Артуро Видал пропусна целта от близко разстояние с глава, а в 81-ата отново Хумелс не успя да се разпише.