Германският шампион Байерн Мюнхен започна защитата на титлата с равенство срещу тима на Херта Берлин. Срещата завърши при резултат 2:2, като и двата отбора могат да съжаляват за изпуснатия шанс за победа. Левандовски откри в 24-ата минута, но само за три минути гостите успяха да обърнат развоя на срещата. Първо Лукебакио изравни в 36-ата, а в 38-ата минута отдаденият под наем футболист от Ливърпул Марко Груич, осъществи пълния обрат. Отново Левандовски, от дузпа в 60-ата минута, оформи крайният резултат.     

Още в третата минута се стигна до опасна ситуация пред врата на Херта. Тиаго Алкантара  овладя по превъзходен начин трудно подаване на дузпата и стреля великолепно по земя, но вратарят някак си изби. Томас Мюлер отправи изстрел към вратата на гостите в 7-ата минута от границата на наказателното поле, но топката прелетя покрай лявата греда.

Последваха две интересни атаки на „баварците“, но Левандовски не успя да ги завърши, като при втората полякът беше фаулиран. Първата по-опасна ситуация за Херта бе една контраатака, която Ибишевич не успя да завърши.

В 24-ата минута Байерн откриха резултата чрез Роберт Левандовски, който по този начин стана автор на първия гол за сезона. Асистенцията за гола бе дело на Серж Гнабри, който много дейно участваше в почти всяка на шампионите, които стигнаха до нова добра възможност, но ударът на Томас Мюлер беше париран. Херта успя да се окопити и при една опасна атака само намесата на Павар попречи на топката да попадне у Ибишевич в близост пред вратата на Нойер.

Гостите стигнаха до обрат само за три минути. Те се възползваха от неубедителната игра на Байерн в защита. Изравнителният гол отбеляза Лукебакио, който получи топката в центъра на терена, напредна и стреля. Топката се отби в гърба на Ибишевич и промени траекторията си, за да попадне във вратата на Нойер. Само три минути по-късно обратът стана факт. Вратарят на Херта прати топката в половината на “баварците“, тя попадна у Ибишевич, който изведе Груич сам в наказателното поле и той отбеляза за 2:1. В края на полувремето футболистите на Байерн имаха претенции за дузпа, но реферът не отсъди такава.

Втората полувреме на мача започна с натиск на Байерн. Активен продължаваше да бъде Серж Гнабри. След негово самостоятелна акция той подаде към Коман в наказателното поле, но французинът не успя да стигне до топката. В 55-ата минута германецът стреля, но вратарят на гостите Ярстейн спаси. В 57-ата минута главният съдия на двубоя отсъди дузпа за Байерн за нарушение на  Марко Груич срещу Левандовски. Полякът беше съборен в наказателното поле, но съдията не реагира. След намесата на ВАР обаче, той отсъди дузпа за домакините, която бе реализирана от Левандовски.

Толисо пропусна златен шанс да изведе „баварците“ напред в 71-ата минута, след като не успя да намери очертанията на врата след негов изстрел от добра позиция . В 74-ата минута Херта също получи шанс за трети гол, но Нойер спаси. При изнасянето на топката, от страна на „баварците“, те сбъркаха, което принуди Павар да извърши нарушение срещу Леки точно пред наказателното поле и гостите получиха пряк свободен удар. Дуда стреля, но в стената.

В 84-ата минута Серж Гнабри беше много близо до победен гол за Байерн, но малко не достигна удара му да попадне в мрежата на Ярстейн.

Така двата тима си поделиха по 1 точка в откриващия мач от новия сезон в Бундеслигата за сезон 2019/2020.

В следващия кръг "баварците" гостуват на Шалке, докато Херта домакинстват на Волфсбург.