Давид Алаба стана последният футболист на Байерн Мюнхен, който призова отборът да повиши активността си на трансферния пазар, като същевременно не даде яснота относно бъдещето си в клуба, съобщи австрийската информационна агенция АПА.

Преди откриващия мач от новия сезон на баварския колос срещу Херта Берлин в петък, австрийският национал Алаба заяви, че Байерн се нуждае от още „един или двама“ играчи преди затварянето на трансферния прозорец на 2 септември. „Сезонът е дълъг и се нуждаем не просто от качествен състав, а и от широк такъв“, каза 27-годишният защитник. „Мисля, че един или двама играчи трябва да пристигнат и да подсилят конкуренцията в тима, което ще ни осигури и необходимата дълбочина“.

Алаба е вторият футболист от титулярите, който призова за още трансфери след коментарите от страна на нападателя Роберт Левандовски, докато агентът на капитана Мануел Нойер също сподели, че баварците имат нужда от нови попълнения. Байерн бе разкритикуван неколкократно за слабата си трансферна активност на пазара след напускането на редица важни играчи, сред които Ариен Робен, Франк Рибери и Матс Хумелс.

Германският колос привлече шампионите с Франция от Мондиала в Русия Бенжамен Павар и Лука Ернандес по-рано тази година, като си осигури и крилото на Интер Иван Перишич под наем до края на сезона. Хърватският национал пристигна в Мюнхен като резервна опция на искания от Манчестър Сити Лирой Сане, който скъса кръстни връзки по-рано този месец в двубоя срещу Ливърпул за Къмюнити Шийлд.

Баварците са свързвани и с полузащитника на Барселона Филипе Коутиньо и нападателя на Ювентус Марио Манджукич, така че Алаба е уверен, че клубът ще осъществи още трансфери. „Вярвам в нашите собственици и мисля, че ни предстоят още нови попълнения“, сподели той.

Австриецът не гарантира оставането си на „Алианц Арена“, след като настоящият му договор изтича през 2021. „Концентриран съм изцяло върху Байерн. Не знам какво ще се случи през следващата година“, сподели бранителят, който преди бе спряган за трансфер в Барселона. „Винаги съм казвал, че съм играч, който търси нови предизвикателства. Дали те ще са в Байерн или друг отбор, не мога да кажа“, завърши австрийският национал. /БГНЕС