Байерн Мюнхен остави шансовете на Борусия Дортмунд за титла живи. Тимът на Нико Ковач не успя да победи Нюрнберг в баварското дерби и завърши при 1:1 в гостуването си "Франкенщадион" в двубоя от 31-ия кръг на германската Бундеслига (три кръга преди края).

След това равенство разликата на върха става само две точки (71 за Байерн, 69 за Борусия), след вчерашната загуба на вестфалци с 2:4 от Шалке в Дербито на Рур. 

Иначе Нюрнберг удари първи. Матеус Перейра вкара за домакините след шут от границата на наказателното поле в 48-ата минута. 15 минути преди края обаче Байерн намери пътя към гола, след като Кингсли Коман качи топката на крака на Серж Гнабри, който изпрати Байерн към дома с точка. 

Нюрнберг е в зоната на изпадащите (19 т.), но е само на 2 пункта от 16-ото място, което дава шанс за спасение чрез бараж. 

Първата опасност в срещата дойде в 23-ата минута, след като шут на Давид Алаба срещна напречната греда. 10 минути по-късно Свен Улрайх не прецени добре движението на топката след пас към него и чак в последната секунда успя да спре футболист на домакините да го накаже с гол. 

Три минути след началото на втората част домакините реализираха. Акция отдясно позволи на играч на Нюрнберг да стреля, но Улрайх изби. Топката стигна до Матеус Перейра, чийто шут вече нямаше как да бъде хванат от стража на Байерн. 

В 69-ата минута резервата Хамес Родригес стреля прецизно от пряк свободен удар, но топката се спря в един от напречните стълбове и излетя в аут. Секунди по-късно Хамес почувства болки и трябваше да напусне игра, бивайки заменен от младия канадец Алфонсо Дейвис.

Все пак Байерн стигна до хикса в 75-ата минута. Коман центрира отляво към Гнабри на далечната греда, а там младият нападател стреля по странен начин с левия крак и прехвърли вратаря за крайното 1:1.

Нюрнберг - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Матеус Перейра​ 48'

1:1 Серж Гнабри 75'

Състави на двата отбора:

Нюрнберг: Матениа, Бауер, Мюл, Евертон, Лайболд, Ерас, Льовен, Бееренс, Матеус Перейра, Керк, Ишак

Треньор: Борис Шомерс

Байерн Мюнхен: Улрайх, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Мартинес, Тиаго, Мюлер, Горетцка, Коман, Левандовски

Треньор: Нико Ковач

Рефер: Тобиас Щилер

Стадион: "Франкенщадион"