Байер Леверкузен и Волфсбург не излъчиха победител след голово шоу в мача от 8-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима завършиха при резултат 2:2 на “БайАрена”, като това е четвърто поредно равенство за “вълците” в първенството. Ларс Бендер откри резултата в 29-ата минута, а Дивок Ориги изравни минута преди края на първата част. В 62-ата “аспирините” отново поведоха с гол на Лукас Аларио, но само 7 минути по-късно Якуб Блашчиковски върна попадението и изравни за “вълците”.

Двубоят започна със сериозен натиск на домакините. В 21-ата минута на два пъти братята Ларс и Свен Бендер изпуснаха страхотни възможности да открият резултата.

В 26-ата Лиън Бейли нанесе приличен удар под напречната греда, но Коен Кастеелс го парира с добра реакция.

Атаките на домакините доведоха до резултат в 29-ата минута. Ларс Бендер връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл, правейки резултата 1:0.

“Вълците” бързо възвърнаха равенството. Само минута преди края на редовните 45 минути Дивок Ориги насочи топката блестящо с глава, пронизвайки вратата на Бернд Лено за 1:1.

Домакините отново поведоха в резултат, като в 61-ата минута Вендел центрира в наказателното поле и намери чудесно Лукас Аларио, който овладя топката и я шутира в долния ляв ъгъл.

Само 7 минути по-късно обаче гостите отново пронизаха вратата на Лено. Якуб Блашчиковски се впусна на хубав индивидуален рейд и преодоля вратаря с точен удар в долния десен ъгъл за 2:2.

В 88-ата минута Юнус Мали подаде чудесен пас към Виктор Осимен, който не успя да придаде достатъчно сила и насоченост на удара си, за да причини проблеми на Бернд Лено. Топката премина на сантиметри от дясната греда.  

Така двата тима си разделиха по точка, като Байер се изкачи с една позиция в класирането, макар и да има равен брой точки (9) с тима на Херта Берлин. “Аспирините” се намират на  12-ото място в подреждането, докато Волфсбург остава на 14-ата позиция.