Реал Мадрид постигна мъчна победа с 2:1 при гостуването си на останалия с 10 души Спортинг в Лисабон.

В другия мач в група F пък Борсия Дортмунд и Легия буквално скъсаха мрежите и приключиха при 8:4 за германците. Михаил Александров бе резерва за Легия и не се появи в игра.

Така Борусия и Реал запазиха двете точки помежду си - 13:11 точки в полза на Борусия, преди последния мач на „Бернабеу“ между двата отбора, който ще определи победителя в групата. Спортинг е трети с 3 точки, а Легия последен с една.

Реал стигна до гол в 29-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар встрани от вратата. Модрич центрира към Роналдо, той не успя да отправи качествен удар, но топката попадна у Рафаел Варан и защитникът отбеляза – 0:1. Спортинг имаше най-добрия си шанс преди почивката от пряк свободен удар. От границата на пеналта, но малко встрани в 41-ата минута Бруно Сезар стреля опасно, но все пак малко в аут.

Спорен червен картон на Жоао Перейра в 64-ата минута остави португалците с човек по-малко. Перейра едва пипна Матео Ковачич, а той се строполи пред очите на страничния съдия и съдията изгони португалеца. В 80-ата минута обаче Спортинг стигна до изравняване. Адриен Силва отбеляза за 1:1 от дузпа. Фабио Коентрао игра с ръка в наказателното поле за дузпата. В 86-ата минута обаче Реал се добра отново до аванса след удар с глава на Бензема за 1:2.

Мачът Борусия Д – Легия започна изненадващо с оглед на предварителните очаквания. Първи до гол стигнаха гостите, които поведоха с 1:0 в 11-ата минута, благодарение на гола на Александър Прийович. Много бързо обаче германците върнаха гола. В 17-ата минута Шинджи Кагава бе точен за Борусия и изравни резултата. Само минута по-късно и дортмундци вече излязоха напред в резултата и отново японецът Кагава беше точен за 2:1.

Нови две минути минаха, а след тях резултатът набъбна на 3:1 за Борусия. Този път поне голмайсторът бе различен – Нури Шахин. Голеадата в Дортмунд продължиха поляците с нов гол на Прийович в 24-ата минута. Борусия обаче продължи безмилостно да репликира. Първо Усман Дембеле в 29-ата а после и Марко Ройс пронизаха вратата на поляците и доведоха резултата до 5:2 в 32-ата минута. Тези 7 гола в началните 32 минути пък са рекорд за всички времена в Шампионската лига.

Серията от голове продължи и след почивката. В 51-ата минута Марко Ройс записа името си за втори път сред стрелците за 6:2. Михал Кухарчик продължи да включва Легия в голеадата, намалявайки на 3:6 в 57-ата минута. Седмия за Борусия и десети в мача вкара Паслак, правейки резултата 7:3 за немците.

Единайсетия се падна на сметката на Легия, който намали на 4:7 в 83-ата минута чрез Николич. А крайното 8:4 оформи заедно с хеттрика си Марко Ройс в добавеното време.