Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен не се победиха в голово шоу и завършиха наравно 2:2. Дейви Клаасен откри за гостите в 27-ата минута, а в 55-ата Себаситан Роде изравни. В 88-ата Андре Силва даде аванс на домакините, но в добавеното време на срещата Милот Рашица оформи крайния резултат от дузпа.

Още в шестата минута Гонсало Пасиенсия стреля от упор, но топката срещна дясната греда.

Три по-късно Даичи Камада отправи опасен изстрел в наказателното поле, но в последния момент защитник на Вердер успя да блокира изстрел в корнер.

В 16-ата минута отново Пасиенсия засече с глава центриране в наказателното поле, но малко над напречната греда.

Пет по-късно Камада пропусна още една възможност за гол. Той получи страхотно подаване, но вратаря Иржи Павленка успя да спаси. Отново вратаря на гостите показа класа и отрази удар с глава на Андре Силва в 24-ата минута.

Вердер създаде първата си опасна ситуация чак в 27-ата минута, когато отбеляза и гол. Джошуа Сарджънт отправи хубав изстрел, но Фредерик Рьонов отби удара. При добавката отново Леонардо Битенкурт стреля, но в напречната греда. Топката се върна в Дейви Класен и от близко не сбърка за 1:0.

В 34-ата минута Алами Туре стреля от воле, но над напречната греда.

Две минути след подновяването на играта Пасиенсия засече центриране, но отново Павленка се прояви със спасяване.

Пет минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Пасиенсия беше съборен в наказателното поле, но след проверка с ВАР, главният съдия реши, че няма основание да даде наказателен удар. Малко след това Камада отправи опасен удар, но малко над напречната греда.

Все пак в 55-ата минута Айнтрахт изравниха. Себастиан Роде овладя топката и отправи изстрел от границата на наказателното поле и отбеляза за 1:1.

В 61-ата минута отново Пасиенсия нанесе неточен изстрел с глава.

В 88-ата минута Айнтрахт вкараха второ попадение. Първо, Павленка не успя да се намеси след удар с глава на Пасиенсия от точката за дузпа и от билзко Андре Силва не сбърка и даде преднина на домакините – 2:1.   

В добавеното време на мача обаче гостите от Бремен получиха право да изпълнят дузпа, след нарушение на Макото Хасебе. Милот Рашица се нагърби с изпълнението и оформи крайния резултат – 2:2.

Българският талант Илия Груев-младши не попадна в групата на Вердер.

Айнтрахт са девети с 11 точки, докато Вердер са 11-ти с осем. В следващия кръг полуфиналистът от Лига Европа гостува на Байер Леверкузен, а Вердер приема Херта.