Айнтрахт и Борусия Мьонхенгладбах изиграха много интересен мач, който трябваше да даде отговори на много въпроси в горната част на таблицата в Бундеслигата, но вместо това завърза още повече интригата. Двата тима завършиха 1:1, като така пропуснаха златна възможност да си помогнат в преследването на целите си за Европа. 

Дани да Коста откри резултата за домакините от Франкфурт в продължението на първата част, но Денис Закария изравни за гостите в заключителните минути на мача и сложи точка на спора, макар този изход да не беше изгоден и за двата тима. 

Иначе гостите почнаха по-силно и имаха първата възможност да открият резултата още в 8-та минута, когато Торган Азар се озова на стрелкова позиция, но прати топката на сантиметри от лявата греда. Джонатан де Гузман и Дани да Коста не можаха да се разпишат за Айнтрахт в минутите след това.

Отново Гладбах беше близо до попадението в средата на първата част, когато Денис Закария излезе сам срещу вратаря Кевин Трап, но не успя да го преодолее. Това се случи в 25-та минута на битката, а нулевото статукво се запази. 

Краят на полувремето обаче принадлежеше на домакините. В 38-та минута Филип Костич си отвоюва позиция на голяма дистанция от вратата и стреля мощно, но вратарят изби и предотврати опасността. Той обаче нямаше какво да направи в продължението на първата част. 

Тогава Джулиан де Гузман центрира в наказателното поле, Дани да Коста беше изпуснат пред вратарското поле, овладя си топката и с премерен удар преодоля вратаря за 1:0. При този резултат дойде и почивката в този мач. 

След подновяването на играта гостите се хвърлиха напред да търсят изравняването. В 57-та минута Кристоф Крамер беше близо до попадението за "жребчетата", но в последния момент топката беше избита от защитник и попадението пак беше предотвратено. 

Гостите натискаха, но така и не можеха да намерят целта. И четвърт час преди края всичко можеше да приключи за тях, когато Анте Ребич от Айнтрахт се озова на голова позиция, но изстрелът му мина встрани от вратата. 

Постоянството на Борусия даде резултат в 82-та минута. Тогава Томас Щробъл намери пред наказателното поле Денис Закария, той не се поколеба и изстреля снаряд, който се заби до гредата и резултатът най-после стана 1:1. Той се запази и до последния съдийски сигнал. 

След тази развръзка гостите останаха на третата позиция с 43 точки и вече не могат да се надяват да се изкачат в класирането. Айнтрахт с 34 точки е на шестата позиция и все още мечтае да запази квотата за Лига Европа.