Тимът на Борусия Мьонхенгладбах записа ценна победа в тазгодишната кампания от германската Бундеслига. „Жребците” надвиха с 2:0 като гост Шалке 04 в последен съботен мач за 20-ия кръг в Германия. Гостите взеха успеха в заключителните пет минути на мача, след като „кралскосините” показаха стабилна игра. Въпреки това действията на Шалке 04 бяха крайно затруднени в 60-тата минута, когато вратарят Александър Нюбел бе изгонен с директен червен картон.

Иначе Кристоф Крамер откри резултата на „Фелтинс Арена” в 85-ата минута, а Флориан Нойхауз удвои актива на Гладбах пред погледите на над 62 хиляди зрители.

В 60-тата минута Торган Азар бе изведен по превъзходен начин зад гърба на защитата на Шалке 04 и остана сам срещу Нюбел. Стражът обаче му попречи да премине през него, след като белгиецът вече бе прокарал топката край Нюбел, а това даде нужният повод на главния съдия да го изгони.

Постфактум натискът на Гладбах ставаше все по-сериозен, когато дойде 85-ата минута. Торган Азар проби отляво и върна по земя към дъгата на наказателното поле. Там Крамер овладя и стреля от воле, за да може да прати по много красив начин топката в сглобката на Ралф Фарман – 1:0.

Това даде импулс на Гладбах, който вкара и втори гол в първата минута на добавеното време. Торган Азар проби през центъра и пусна по земя за Нойхауз, който хладнокръвно пусна топката край Фарман и направи 2:0.

По този начин Гладбах задмина Байерн Мюнхен във временното класиране и е втори с 42 точки. Толкова има и Байерн Мюнхен, но баварците са с по-лоша голова разлика и остават трети. Шалке 04 остана на 12-ото място и е с 22 пункта.