Бившето величие в германския футбол Хамбургер продължава да затъва. Северняците трети пореден мач от новия сезон в Бундеслигата не успяха да постигнат победа, а допуснаха втора поредна загуба. 

Този път от слабостите на единствения отбор, който е изиграл всички сезони в германския елит, се възползва Хановер 96. На свой терен хановерци надделяха с 2:0 и продължават с добрите си изяви от началото на кампанията. 

На практика всичко в този мач беше решено още в средата на първата част. Леон Андреасен в 14-та и Артур Собиех в 24-та минути оформиха резултата рано-рано и до края интрига просто нямаше. 

Андреасен откри резултата с перфектен изстрел с глава, който остави вратаря безпомощен. Собиех пък беше точен, след като получи топката в наказателното поле и с красив завършващ удар направи 2:0. 

Единствените шансове за гол на Хамбургер бяха пропуснати от Николай Мюлер и Артьомс Рудневс и така гостите не само не успяха да вземат нещо от този мач, но дори и не можаха да отбележат поне почетно попадение. 

След този развой Хановер излезе на третото място със 7 точки в актива си, като изостава само от Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен. Хамбургер пък, който едва се спаси от изпадане миналата година, сега е на последно място със само една точка.