Приятната емоция за феновете на Борусия Мьонхенгладбах тимът им да е на върха на Бундеслигата приключи с 15-ия кръг. "Жребчетата" слязоха от лидерската позиция след загуба, дошла по особено болезнен начин, в гостуването на Волфсбург. 

"Вълците" измъкнаха успеха с 2:1, като победното попадение за тях дойде в последните секунди на продължението. Така съперникът им нямаше време да отвърне, така както го стори при първия гол за домакините, паднал в 13-та минута. Гладбах изравни само две по-късно, но после страда в самия край. 

Мачът започна във вихрено темпо и Волфсбург откри още в 13-та минута. Тогава Жером Русийон центрира страхотно за Ксавиер Шлагер, който щеше да скъса мрежата на гостите за 1:0. Но тази "вълча" радост не трая дълго. 

Още в следващата си атака Борусия успя да изравни. В 15-та минута Аласан Плеа пусна страхотен 50-метров пас встрани от лявата греда, където дълбоко в наказателното поле беше нахлул Бреел Емболо. Връхлитащият швейцарец засече топката от воле и прати истински снаряд в мрежата, правейки стража на съперника безпомощен. 

Последваха интересни моменти и пред двете врати до почивката. Рами Бенсебани и Матиас Гинтер не успяха да се възползват от възможностите за "жребчетата", докато Вут Вегхорст и Джошуа Гилавоги не бяха точни за Волфсбург. И така почивката дойде при равенство 1:1. 

След почивката домакините бяха по-активни. Те бяха и близо до попадението в 59-та минута, когато удар на Жоао Са буквално облиза лявата греда от външната ѝ страна. В следващата атака Кевин Мбабу засече с глава едно центриране, но топката срещна същата тази лява греда и попадение нямаше. 

Така се стигна до напечените последни минути, в които все пак упоритостта на "вълците" даде резултат и те изковаха успеха. Една зле изчистена топка стигна до Максимилиан Арнолд и той с мощен шут от границата на наказателното поле донесе трите точки за тима си. 

След тази развръзка Волфсбург събра 23 точки и вече е на осмата позиция, с прекрасни позиции за атакуване на Топ 7 и място в Европа следващия сезон. Борусия Мьонхенгладбах пък е на втората позиция с 31 точки, на две зад лидера РБ Лайпциг.